Košarka

Košarkaši Crvene zvezde slavili protiv Pariza

Komentari

Autor: Euronews.rs

04/10/2024

-

23:00

Košarkaši Crvene zvezde slavili protiv Pariza
Košarkaši Crvene zvezde slavili protiv Pariza - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Crvene zvezde savladali kao gosti Pariza rezultatom 80:77 na otvaranju Evrolige. Zvezda započela utakmicu sa petorkom Jago, Kenan, Kalinić, Daum i Bolomboj.

Zvezdu je do trijumfa Nemanja Nedović sa 21 poenom, koji je imao fantastičan učinak, od pet trojki, a gotovo i da nije grešio. Ajzea Kenan, završio je meč sa 14 poena, dok je kod domaćina najefikasniji bio Ti Džej Šorts sa 16 poena.
Početak meča nije slutio na dobro jer su crveno-beli gubili sa 13 razlike, a onda je došlo do velikog preokreta tokom treće četvrtine. 

Mučila se Zvezda, a onda se sve preokrenulo kontranapada i polaganja Miler-Mekintajera. Rezultat je tada bio 53:47. Nastavila je Zvezda seriju preko Kalinića i Nedovića i vrlo došla na samo dva poena zaostatka – 53:51, koju je prekinuo Vord trojkom iz ugla. Uspela je Zvezda sjajno da finišira treću četvrtinu i poenima Mitrovića izjednači na 58:58.

Posle majstorskog duplog pasa Miler-Mekintajera i Nedovića Zvezda je konačno ponovo povela sa 60:58 na startu poslednje deonice. I onda je krenula serija trojki, a smenjivali su se Kalinić i Nedović. 

Gosti u finišu četvrte četvrtine nisu iskoristili dva uzastopna napada, a Pariz je poenima Šortsa smanjio na 77:74 na minut pre kraja meča.
U finišu meča viđena je prava drama. Ipak, Zvezda je na 11 sekundi pre kraja imala vođstvo od 77:75, a Miler-Mekintajer priliku da sa linije slobodnih bacanja završi posao. Ali zadrhtala je ruka, pa je samo jedno bacanje iskoristio.

Mudro je Zvezda odigrala završnicu, Pariz je bio na tri poena zaostatka, ali mu odbrana srpskog tima nikako nije dozvoljavala da šutira za tri poena, već ga je konstantno slala na liniju za slobodna bacanja. Ta taktika se ispostavila odličnom.

U narednom kolu Crvena zvezda će pred svojom publikom da dočeka Baskoniju, ali će pre toga da odmeri snage sa Splita u gostima u okviru ABA lige.

Komentari (0)

Sport