Košarka

Srbija - Nemačka 93:83: Bravo košarkaši, imamo još jednu olimpijsku medalju

Komentari

Autor: Euronews

10/08/2024

-

10:20

Srbija - Nemačka 93:83:  Bravo košarkaši, imamo još jednu olimpijsku medalju
Srbija - Nemačka 93:83: Bravo košarkaši, imamo još jednu olimpijsku medalju - Copyright Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill

veličina teksta

Aa Aa

TREĆA ČETVRTINA

KRAJ 93:83. Košarkaši Srbije su osvojili bronzanu medalju na OI u Parizu.

37. MINUT 93:78 - Marinković pogodio trojku i Srbija je sve bliža novoj olimpijskoj medalji. 

33. MINUT 82: 70: Igra se vrlo agresivno i brzo. Šuterski su raspoloženi i jendi i drugi, ali Srbija ima prendost koju treba da saćuva do kraja.

KRAJ ČETVRTINE 72:63 - Dobila je Srbija ovu četvrtinu sa poenom razlike i ima prednost 72:63, ali Nemci pokazuju mnogo više energije u ovim trenucima.

Moraju "orllovi" pod hitno da pronađu svoju igru.

36. MINUT - Sjajno su Nemci izašli iz tajm-auta i napravili sreiju posle koje je minutom odmora morao da reaguje selektor Srbije Svetislav Pešić. Srbija ima prednost, ali mora da umrtvi igru i ne dozvoli rivalu da se ovako brzo vraća.

25. MINUT 64:55 - Sedam vezanih poena Alekse Avramovića, pa je ond trojku pogodio i Ognjen Dobrić za ubedljivo vođstvo "orlova".

21. MINUT - Srbiaj je imala prvi napad i uvećala prendost na 10 poena, ali su Nemci odmah uzvratili. Važno je da "orlovi" ne dozvole rivalu da pogađaju u sreiji i da sigurnom igrom u odbrani održavaju prednost.

DRUGA ČETVRTINA

PoLuvreme 46:38 - Srbija na odmor odlazi sa prednošću, ali poslednjih nekoliko minuta ovog perida meča nisu bili dobri. Ne smeju srpski igrači sebi da dozvoljavaju ovakve padove.

17. MINUT 43:33 - Bili su Nemci u nekoliko navrata u mogućnosti da se spuste na samo pet poena zaostatka, ali je Srbija sve to odbila i ponovo ima dvocifrenu prednost.

14. MINUT 37:26 - Trenutno je 7:7 u drugoj deonici, ali su Nemci napravili seriju 5:0. Malo su konfuzno izgledala poslednja dva napada Srbije što je rival umeo i te kako da kazni.

12. MINUT 34:23 - Dobra vest za Srbiju. Vratio se na teren kapiten Bogdan Bogdanović i vidi se da je rapoložen za igru. 

11. MINUT - Počela je druga četvrtina

RVA ČETVRTINA

KRAJ ČETVRTINE 30:21 - Sjajno izdanje košarkaša Srbije. Bogdan Bogdanović je još na klupi i za sada se ne zna kakvo je stanje njegove povrede. 

8. MINUT 21:16 - Nekoliko rastrzanih minuta na obe strane, ali sve je i dlaje u rukama reprezenatativaca Srbije.

7. MINUT 18:13 - Nije ovo nešto što smo želeli da vidimo. Bogdan Bogdanović je doživeo povredu desne ruke i morao je da napusti teren. Seo je na klupu sa bolnom grimasom na licu, ali nadamo se da će sve biti u redu sa kapitenom Srbije.

5. MINUT 17:10 - Srbija se za sada odlično snalazi. Nemci pokušavaju oštrom odbranom da zaustave najjače adute "orlova", ali za sada im to ne polazi za rukom. Neka tako i ostane.

3. MINUT 9:3: Srbija za sada uspeva da se nametne pod oba koša i igrači "olrova" deluju veoma motivisano.

1. MINUT - Meč je počeo. Srećno "orlovi".

Nepunih godinu dana od njihove ljute bitke u finalu Svetskog prvenstva u Manili, košarkaške reprezentacje Srbije i Nemačke ovog prepodneva (11.00) ponovo će deliti parket, s tim što će sada ulog biti bronzana medalja s Letnjih Olimpijskih igara u Parizu, Dan pre njihovog kraja. 

Tada su "panceri" imali mirniju ruku i više sportske sreće, a sada je pitanje svih pitanja koliko su se timovi mentalno i fizički oporavili od teških polufinala. Pogotovo "orlovi", jer su "ispustili dušu" protiv moćnih i povlašćenih Sjedinjenih Američkih Država, "gazili" NBA zveri 37 minuta, a onda samo malo popustili a sudije pritekle u pomoć Stefu Kariju i društvu. 

Motivacija ne može biti problem, jer za svakog profesionalnog sportistu nema goreg mesta od četvrtog, uz to su Šruder i družina pod selektorskom komandom "čudotvorca" Gordona Herberta debelo zadužili Svetislava Pešića i njegove izabranike pobedom na pomenutom, čak i bez Nikole Jokića i Vasilija Micića, fantastično odbrađenom Mundobasketu 2023.

 

 

Nikome Bogdan Bogdanović i saborci ne moraju više da se dokazuju, oni su za sve Srbe već šampioni, zbog "kidanja" za svaku loptu, "krvarenja" za svaki poen, suza prolivenih zbog nepravičnog poraza od SAD, gromoglasnog pevanja "Bože pravde"... samo zbog njih ne bi bilo fer da ne završe na pobedničkom postolju posle finala Amerike i Francuske (21.30). 

Trofejnom "deda" Kariju i njegovoj ekipi nisu potrebni sufleri, tačno znaju šta sve danas moraju i smeju da bi imali kolajnu za uspomenu na dve nedelje života u Parizu ovog leta, a mi se nadamo da će im proći strategija protiv ozbiljnog rivala, s dve medalje sa dva poslednja velika takmičenja. Jesu prizemljili "orlove" u tri od četiri poslednja duela, ali nisu bauk.

Jesu izdominirali u grupnoj fazi Igara, pa bez problema izbacili Grčku u 1/4 finalu, jesu odlični u tranziciji i maheri za lake poene, ali čekaju ih jak timski duh naših igrača, MVP poslednje NBA, Jokić, šuter plemenitog kova Bogdanović... i majstor taktike i dizanja adrenalina Pešića. O srpskom inatu, kao faktoru X, da ne pričamo. Osetila ga je Australija. 

Samo da ne "pregore" u toj želji. Čuveni balkon za legendarne beogradske dočeke sportskih junaka je spreman... 

 

 

Komentari (0)

Sport