Košarka

Basketaši ostali bez medalje, Francuska nadigrala "orlove" u četvrtfinalu

Komentari

Autor: Euronews

04/08/2024

-

22:30

Basketaši ostali bez medalje, Francuska nadigrala "orlove" u četvrtfinalu
Basketaši ostali bez medalje, Francuska nadigrala "orlove" u četvrtfinalu - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Basketaši Srbije poraženi su od Francuske 19:22 u četvrtfinalu Olimpijskog turnira i neće se boriti za medalju u Parizu.

Bila je ovo medalja koja se "podrazumevala", Srbija je ipak velesila u basketu 3x3, ali to nije pokazala u prestonici Francuske iako je bila prvi favorit za zlato.

Sve je krenulo od poraza od Kine, potom je od "orlova" bolja bila i Letonija, da bi Litvanija poslala Srbiju u četvrtfinale na megdan domaćinu.

Ponovo Srbija nije dobro počela, budući da nam je Rambo za minut i pet sekundi postigao pet poena. Spreman odgovor imao je Stojačić sa dva zakucavanja, dok je Majstrović elegantno položio i smanjio prednost domaćina na 5:7.

Još jednom je poentirao Stojačić, da bi onda koš postigao i Vasić za 7:7. Mora se reći da je Francuska imala poprilično domaćinsko suđenje jer su se Srbiji prelako dosuđivale lične greške i da "orlovi" su brzo napravili šest faulova.

Trojkom Segele domaćini su se odlepili na +3 (8:11), a onda i na +5 pogotkom Veržije iza linije 6,75. Najveći problem Srbija je imala na skoku, jer su Francuzi upravo iz "drugih napada" uglavnom dolazili do poena.

Majstorović je vratio Srbiju u život dvojkom, a onda je opet zakucao Stojačić za 13:15. Rambo je nastavio da dominira na drugoj strani i doneo je +3 svojoj zemlji (14:17) na minut i po do kraja.

Nastavili su Francuzi da poentiraju, a Srbiji nisu pomogle bravure Stojačića i Brankovića koji su dali sve od sebe da naprave čudo i odvedu "orlove" u polufinale, a meč je okončao Veržija dalekom dvojkom.

Komentari (0)

Sport