Košarka

Poraz košarkašica od Španije: Srbija sa druge pozicije ide u četvrtfinale OI

Komentari

Autor: Euronews

03/08/2024

-

14:13

Poraz košarkašica od Španije: Srbija sa druge pozicije ide u četvrtfinale OI
Poraz košarkašica od Španije: Srbija sa druge pozicije ide u četvrtfinale OI - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Košarkašice Srbije ubedljivo su poražene od selekcije Španije u trećem kolu grupe A na Olimpijskim igrama u Parizu - 62:70 (13:16, 15:21, 10:18, 24:15).

Obe selekcije su od ranije obezbedile plasman u četvrtfinale, te je ovo bio meč za prvo mesto u grupi i nešto lakši put do eventualnog polufinala.

Nema sumnje da je ovo neprijatan poraz za Srbiju. Naravno, radost je prisutna zbog prolaska dalje, ali ovu utakmicu naše devojke moraju što pre da zaborave. Nikada nije lepo kada se izgubi, ali srećom po "orlice" ovaj neuspeh može biti shvaćen samo kao opomena.

Utakmica je očekivano počela tvrdo na obe strane, ali deluje da su se izabranice Marine Maljković nešto više mučile da dođu do lakih pozicija za poene, a i promašile su nekoliko zicera. Nisu ni Španjkinje briljirale, Srbija je dobro komunicirala u odbrani, ali je ipak posle uvodnih deset minuta sastav sa Pirinejskog poluostrva imao prednost od tri razlike (13:16).

Španija se na početku druge četvrtine raspucala sa linije za tri poena, što je primoralo naše košarkašice da dodatno priđu, a to je onda ostavilo mnogo prostora za lake poene Španjkinja koje su kontrolisale tempo igre, ali i rezultat. Selektorka Maljković je bila vidno nezadovoljna nastupom svojih igračica i pokušavala je da pronađe pravu petorku. Rivalke su definitivno bile stabilnije i na poluvremenu su imale +7.

Posle poluvremena Srbija je potpuno stala, dok je Španija nastavila u istom ritmu, što joj je donelo prednost od čak 20 razlike. "Orlice" su delovale potpuno nemoćno na obe strane parketa naspram rivalki kojima je sve polazilo za rukom u ovom periodu. (38:55).

Srbija je ipak pokazala borbeni duh i zajedništvo u poslednjem kvartalu. Iako su šanse za povratak bile minimalne, "orlice" su se borile do poslednjeg zvuka sirene. Španije je u nekim momentima delovala "opijena" vođstvom, te je sam kraj susreta pripao našim košarkašicama, ali je razlika ipak bila prevelika.

Izabranice Marine Maljković sada čekaju rivala u četvrtfinalu koje će se igrati u Parizu, budući da se olimpijski turnir iz Lila seli u prestonicu Francuske.

Košarkaši turnir na OI (žene), treće kolo

Grupa A

Kina - Portoriko 80:58
Srbija - Španija

 

Пласман обезедио Sofascore

 

Komentari (0)

Sport