Košarka

Probudili se Pešićevi "orlovi": Košarkaši Srbije savladali Portoriko u drugom kolu Olimpijskih igara

Komentari

Autor: Euronews

31/07/2024

-

19:04

Probudili se Pešićevi "orlovi": Košarkaši Srbije savladali Portoriko u drugom kolu Olimpijskih igara
Probudili se Pešićevi "orlovi": Košarkaši Srbije savladali Portoriko u drugom kolu Olimpijskih igara - Copyright Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill

veličina teksta

Aa Aa

Uvukao se posle ubedljivog poraza od Sjedinjenih Američkih Država na startu Olimpijskih igara u Parizu crv sumnje među pojedine navijače košarkaške reprezentacije Srbije o dometima ovog tima.

Međutim, već u prvom narednom okršaju igrači selektora Svetislava Pešića su pokazali koliko zaista mogu. Savladali su Portoriko, ali ne samo što su ostvarili pobedu i upisali važne bodove, već su "orlovi" bili apsolutno dominantni i prikazali su raznovrsnu igru – 107:66 (24.12, 28:23, 27:16, 28:15).

Pitanje pobednika, praktično je bilo rešeno već nakon prvih 10 minuta igre u Lilu. Najbolji srpski košarkaši su već tada imali dvocifrenu prednost, a to je kasnije iskusnom srpskom strategu dalo mogućnost da kombinuje i razigrava sve igrače.

Bilo je tu prostora za dugo pozicione napade, ali i za brze kontre nakon jake odbrane, pa čak i atraktivnih zakucavanja, a sve to može da podigne samopouzdanje ekipe pred nastavak takmičenja.

Posebno raduje što su košarkaši Srbije tokom celog meča držali visok nivo igre, a svaki potencijalni pad u kvalitetu "sekao" je selektor Pešić pravovremenim uzimanjem tajm-auta.

Na kraju. čak sedmorica igrača Srbije ostvarila su dvocifren učinak, a najefikasniji je bio Filip Petruševm dpok je Nikoli Jokiću nedostajala jedna asistencija za "tripl-dabl", a da pri tome poslendjih nekoliko minutanije ni ulazio u igru.Grupa C

2. kolo

Srbija – Portoriko 
SAD  - Južni Sudan 21.00

3. kolo (3. avgust)

SAD – Portoriko 17.15

Srbija – Južni Sudan 21.00

Komentari (0)

Sport