Košarka

Portoriko opasna ekipa, ali se mi pitamo: Svetislav Pešić analizirao narednog rivala Srbije na Igrama

Komentari

Autor: Euronews

30/07/2024

-

21:23

Portoriko opasna ekipa, ali se mi pitamo: Svetislav Pešić analizirao narednog rivala Srbije na Igrama
Svetislav Pešić - Copyright Tanjug/Nemanja Jovanović

veličina teksta

Aa Aa

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić izneo je očivanja pred drugi meč "orlova" na Olimpijskim igrama. Nakon poraza od Amerike na startu takmičenja, Srbija ima priliku da se vrati u igru za plasman u četvrtfinale, ali je prvo potrebno da opravdamo ulogu favorita protiv Portorika, koji je olimpijsku vizu izborio na kvalifikacionom turniru pred svojim navijačima. I to protiv jakih košarkaških reprezentacija poput Litvanije i Italije.

Susret sa Portorikom u Grupi "C" na programu je sutra od 17.15 časova (RTS).

"Nije lako pobediti na kvalifikacionom turniru, bez obzira što je Portoriko igrao pred domaćom publikom. Italija je pravi tim, Litvanija takođe i ne znam šta bismo mi uradili da smo igrali na tom kvalifikacionom turniru", rekao je za početak Pešić okupljenim srpskim novinarima u Parizu i potom nastavio da analizira sutrašnjeg rivala.

"To je jedna vrlo jaka ekipa u tranziciji. Potpuno su orjentisani na napad. Sada je stigao i taj Hose Alvarado, koji ima dobar status u NBA ligi. On je njihov najbolji odmbrambeni igrač i šuter. Može da promeni ritam utakmice i nije tek tako običan igrač u Nju Orleansu kao što se priča. Imaju identičan sastav kao od prošle godine i samo je on novi u rosteru. Njihova prednost je dug kontinutitet zajedničkog igranja i napad. Radi se o jednoj vrlo opasnoj ekipi, čija je najveća snaga tranzicija. Imaju 35 odsto šut za tri poena. Svojom brzinom mogu da naprave prednost. Imaju četiri mala beka, a naš najveći zadatak biće da ih zaustavimo na perimetru."

Tanjug AP/Michael Conroy

 

Srbija je očigledan favorit, konstatacija sa kojom se slaže i naš selektor.

"Niko ne može da nam oduzme ulogu favorita. Mi to i ne želimo. Znamo našu snagu, ali neće biti lako bez obzira na sve. Sa normalnium napadom i jakom odbranom, smatram da držimo sudbinu u svojim rukama. Oni će pokušati da nas dobiju na rizik, prvi šut, ovo-ono... Ali, mi se pitamo. Radili smo dobro. Skoncentrisani smo, važno je da ispoštujemo odluke iz svlačionice i da kontrolišemo skok u odbrani."

Osvrnuo se i na bolan poraz od Amerike, koji može da odigra veliku ulogu po pitanju plasmana u narednu rundu zbog loše koš razlike.

"Bez obzira na poraz, pružili smo dobru partiju protiv Amerikanaca u datom trenutku. Bili smo 14 poena u deficitu na pet minuta do kraja i takav rezultat, ma koliko god bio nepovoljanm smo trebali da zadržimo. Podbacili smo na kraju, pa su igrači bili tužni. Koš razlika nam ne ide niz vodenicu, ali šta je tu je. Sada je ostalo da se spremimo za naredne izazove. Imali smo dva dobra treninga. Igrači su se vratili u ritam, ponovo stekli samopouzdanje, pa se nadam dobroj utakmici protiv Portorika i pobedi", zaključio je Svetislav Pešić.

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Sport