Košarka

Pešićev poruka pred Amerikance: Ako ne misliš da možeš da neutrališeš njihov kvalitet, ne treba ni da izađeš na teren

Komentari

Autor: Euronews

27/07/2024

-

20:51

Pešićev poruka pred Amerikance: Ako ne misliš da možeš da neutrališeš njihov kvalitet, ne treba ni da izađeš na teren
Finale Mundobasketa - Copyright Tanjug AP/Michael Conroy

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Srbije su spremni za derbi grupe C na Olimpijskim igrama u Parizu protiv selekcije Sjedinjenih Američih Država, motivisani su da pobede velikog rivala i imaju plan kako to da urade.

To je srpskim izveštačima u Lilu predočio selektor nacionalnog tima Svetislav Pešić koji je takođe istako da je za njega ovo najvažnji meč na turniru.

"Prva utakmica na turniru je uvek najvažnija, a znam da navijače najviše zanima da li možemo da oboijemo Amerikance. Naravno da zanima i mene, ali ja moram da mislim i na mečeve protiv Portorika i Južnog Sudana kako bismo mogli da ostvarimo glavni cilj i nastavimo takmičenje u Parizu", rekao je Pešić i nastavio:

"Rival je izuzetno kvalietan i fizički veoma jak, ali ne treba ni da ulaziš u dvoranu ukoliko nisi spreman da timskom odbranom pokušaš da neutrališeš taj njihov kvalitet. Igramo Olimpijske igre i igrači su motivisani, a taj motiv može da nedoknadi nedostaka fizičke spreme kod nekih igrača".

 

 

Sportska javnost u Srbiji od košarkaša očekuje da ih obraduju novom medaljom, a iste ambicije ima i iskusni selektor "orlova".

"Košarka nije hokej na ledu i u ovoj igri je najvažnija promena ritma, i u tom smislu smo spremni za meč. Znam da navijači žele medalju, ne znam da li ima neko u Srbiji koji je ne želi, pa što je ne bih želeo i ja. Ali, nije potrebna samo želja, već je potrebno da sve ono što smo pripremili sprovedemo u delo. Međutim, rano je pričati o medalji, da prvo odradimo sutrašnju utakmicu kako treba", zaključio je Pešić.

Meč između Srbije i Sjedinjenih Amweričkih Država igra se u Lilu, a početak je zakazan za 17.15 časova.

Komentari (0)

Sport