Košarka

Košarkaši Srbije dočekuju Grčku 22. jula u "Areni" od 20 časova

Komentari

Autor: Euronews

18/07/2024

-

13:01

Košarkaši Srbije dočekuju Grčku 22. jula u "Areni" od 20 časova
Košarkaši Srbije dočekuju Grčku 22. jula u "Areni" od 20 časova - Copyright AP Photo/Stephen Spillman

veličina teksta

Aa Aa

Pre nekoliko dana je najavljeno, a sada je i zvanično. Srbija će 22. jula dočekati Grčku u "Beogradskoj Areni" u 20.00 časova i to će biti generalna proba košarkaša pred odlazak na Olimpijske igre. Tako ćemo ponovo gledati duel dva osvajača MVP nagrade u NBA ligi - Nikole Jokića i Janisa Adetokumba.

Srbija će, za razliku od Grčke, biti u najjačem sastavu. Za ekipu koju predvodi Vasilis Spanulis neće igrati Kostas Slukas, kao ni Tajler Dorsi. Sa druge strane postoji mogućnost da se timu "orlova" do tada priključe Dejan Davidovac i Nikola Jović koji su do sada individualno trenirali u Beogradu.

Srbija je do sada na pripremama upisala tri pobede i dva poraza. U utakmicama iza zatvorenih vrata je dva puta savladana Holandija, dok je ekipa Svetislava Pešića nakon toga pobedila i Francusku u Lionu. 

 

 

Naši košarkaši su dva poraza doživeli na turniru u Abu Dabiju. Prvo od Australije, a zatim i od Sjedinjenih Američkih Država. Srbiju prvo 21. juna čeka duel sa Japanom, takođe u "Beogradskoj Areni", dok će odmah sutradan "orlovi" odmeriti snage sa Grčkom koju će predvoditi Janis Adetokumbo.

Podsetimo se, pre dve godine je takođe u "Areni" Grčka gostovala Srbiji u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, a naši košarkaši su slavili rezultatom 100:94, nakon produžetaka.

Komentari (0)

Sport