Košarka

Portoriko izlazi na megdan Srbiji i SAD na Olimpijskim igrama u Parizu

Komentari

Autor: Euronews

08/07/2024

-

07:46

Portoriko izlazi na megdan Srbiji i SAD na Olimpijskim igrama u Parizu
Portoriko izlazi na megdan Srbiji i SAD na Olimpijskim igrama u Parizu - Copyright Tanjug/AP Photo/Aaron Favila

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Srbije, SAD i Južnog Sudana dobili su i poslednjeg člana Grupe C na Olimpijskim igrama u Parizu - selekciju Portorika. Oni su u finalu kvalifikacionog turnira u San Huanu pobedili Litvaniju 79:68 i uz Brazil, Grčku i Španiju overili vizu za OI.

Domantas Sabonis i Litvanija su bili favoriti, Kvalitetniji su tim na svim pozicijama, ali ne retko pobedi srce, veća želja. Portorikanci su igrali na turbo pogon, borili se kao lavovi za svaku loptu a u Hozeu Alvaradu, beku Nju Orleans Pelikansa i Tremontu Votersu i vođe i poentere.

Obe ekipe su u prvom poluvremenu imali svoje periode kada su pravili neku razliku. Bilo je i plus osam za Portoriko, pa plus sedam za Litvance i to pre svega zbog Sabonisa. Ključan je bio start treće četvrtine gde su Voters i Alvarado očas posla napravili plus 11 (50:39), ali odgovora rivala nije bilo.

 

 

Očekivalo se da će Kuzminkisov tim da reaguje bar u poslednjoj četvrtini, međutim, to se nije dogodilo pa će svetslost Pariza obasjati Portorikance. Hoze Alvarado je sa 23 poena bio najefikasniji kod Portorika, Voters je ubacio 18, Hauard 12. Litvanci su razočarali, Jokubaitis je postigao 16 poena, Sabonis 10 uz devet skokova, Grigonis, Motiejunas, Ulanovas po osam.

Košarkaši Srbije su na minulom Svetskom prvenstvu u Manili igrali u grupi sa Portorikom i Južnim Sudanom i dobili oba meča bez većih poteškoća. Pobede nad istim rivalima donose siguran plasman u četvrtfinale Olimpijakih igara. Srbija prvi meč na turniru igra protiv SAD 28. jula.

 

 

Komentari (0)

Sport