Košarka

Stiže zamena za Poupa: Klej Tompson ide kod Jokića u Denver?

Komentari

Autor: Euronews

29/06/2024

-

11:58

Stiže zamena za Poupa: Klej Tompson ide kod Jokića u Denver?
Stiže zamena za Poupa: Klej Tompson ide kod Jokića u Denver? - Copyright AP Photo/John Hefti

veličina teksta

Aa Aa

Dok Nikola Jokić čeka početak priprema za predstojeće Olimpijske igre u Parizu, njegovi Denver Nagetsi uveliko prave roster za narednu sezonu. 

Obzirom da je Redži Džekson napustio klub, čijem će putem uskoro krenuti i Kentavijus Kouldvel Poup, uprava franšize iz Kolorada već je "bacila oko" na jednog igrača visokog kalibra, a prema navodima američkih medija, u pitanju je Klej Tompson (34) iz Golden stejta!

Kako navodi "Atletik", Denver Nagetsi i Filadelfija Seventisiksersi pokušaće da dovedu iskusnog šutera u svoje redove ovog leta, dok pojedini mediji ističu da je Klej nešto bliži Koloradu posle najave odlaska popularnog "KCP"-a.

"Izvor iz lige je rekao da je Filadelfija zainteresovana za Tompsona. Ako Nagetsi izgube budućeg slobodnog agenta Kentavija Koldvel-Poupa, koji je odlučio da odbije svoju opciju da ostane njihov igrač i izađe na tržište, izvor iz lige je rekao da je Denver naveo Tompsona kao moguću zamenu", piše Atletik.

Momak koji je prošle sezone beležio 18 poena u proseku, istina, uz nešto skromnije procente šuta (43 odsto), nalazi se u poslednjim, "vitalnim" godinama karijere i naredni klub u NBA ligi mogao bi da mu bude poslednji. 

Tim rečeno, očekuje se da će Tompson potpisati za klub koji će mu obezbediti dugoročan ugovor, pa ostaje pitanje koliko prostora imaju Nagetsi u "seleri kepu". 

Podsetimo, Klej Tompson i uprava Golden stejta radila je prethodnih nedelja na produženju njegovog ugovora, ali nisu pronašli zajednički jezik, pa će četvorostruki šampion uskoro postati slobodan agent i po prvi put u karijeri, ozbiljno testirati tržite.

On je u NBA ligu stigao 2011. godine, a čitavu karijeru proveo je u Golden stejtu.

Komentari (0)

Sport