Košarka

Ozbiljan udarac za Jokićeve Nagetse: Popularni "KCP" napušta Denver, Džekson već otišao?

Komentari

Autor: Euronews

28/06/2024

-

10:39

Ozbiljan udarac za Jokićeve Nagetse: Popularni "KCP" napušta Denver, Džekson već otišao?
Ozbiljan udarac za Jokićeve Nagetse: Popularni "KCP" napušta Denver, Džekson već otišao? - Copyright Tanjug/AP Photo/Abbie Parr

veličina teksta

Aa Aa

Nakon što je prethodne dve sezone bio jedan od ključnih igrača Denvera, veteran i dvostruki šampion Kentavijus Kouldvel Poup postaće slobodan agent ovog leta. Prema navodima Šamsa Šaranije, popularni "KCP" odbio je poslednju godinu ugovora Nagetsa u kojoj mu je sledovalo 15.4 miliona dolara, pa će u pauzi između sezona biti slobodan u izboru nove sredine.

Franšiza iz Kolorada dovela je iskusnog veterana na leto 2022. godine kao deo paketa u trejdu sa Vašingtonom. Sa Denverom je tada potpisao ugovor na dve sezone vredan 30 miliona dolara, a do 29. juna trebalo je da se izjasni hoće li produžiti saradnju sa Nagetsima ili testirati tržište.

Prema navodima američkih medija, prva sumnja o odlasku Poupa, pojavila se pre nešto manje od dve nedelje, kada je veteran navodno odbio prvu ponudu Denvera, da bi sada pristigle nove informacije, koje se sigurno neće dopasti navijačima franšize iz Kolorada.

Budući da se "KCP" pokazao kao važan šraf u ekipi Majka Melouna i činjenici da sa sobom nosi bogato veteransko prisustvo, nekadašnji košarkaš LA Lejkersa smatra da bi dobio unosniji ugovor na drugom mestu, pa će gotovo izvesno testirati tržište. 

On će bez sumnje, poput bivšeg saigrača Brusa Brauna, biti "vrelo" ime na letnjoj pijaci, gde će najviše privlačiti pažnju ekipa sa viškom prostora u "seleri kepu". 

Bilo kako bilo, ukoliko se tvrdnje medija dokažu kao tačne, šampionski sastav Denvera iz 2023. godine, doživeo bi ozbiljan udarac i pitanje je kako bi uprava kluba iz Kolorada nadomestila njegov izostanak.

Takođe, treba napomenuti da je franšiza iz Denvera sinoć u kasnim satima trejdovala Redžija Džeksona u Šarlot za tri nezaštićena pika druge runde sa drafta.

"KCP" odigrao je prošle godine 76 utakmica tokom regularne sezone, a na parketu je beležio 10 poena uz dva skoka i isto toliko asistencija, dok je gotovo identične brojke imao i Džekson, s tim što je bivši as Klipersa mahom ulazio sa klupe.

Komentari (0)

Sport