Košarka

Brejk Bostona u Dalasu, Seltiksi na korak od titule: Dončić tragičar ostavio tim na cedilu u 4/4

Komentari

Autor: Euronews

13/06/2024

-

09:39

Brejk Bostona u Dalasu, Seltiksi na korak od titule: Dončić tragičar ostavio tim na cedilu u 4/4
Brejk Bostona u Dalasu, Seltiksi na korak od titule: Dončić tragičar ostavio tim na cedilu u 4/4 - Copyright Tanjug/AP Photo/Tony Gutierrez

veličina teksta

Aa Aa

Luka Dončić i njegovi saigrači iz Dalasa, prema svemu sudeći, oprostiće se od titule u NBA ligi, pošto su u noći za nama izgubili od Bostona i u trećoj utakmici finalne serije, koje sada samo pobeda deli od 18. šampionskog banera - 106:99 (30:31, 20:20, 36:19, 21:29).

Ključ pobede najpotentnije napadačke ekipe u Ligi, leži u sjajnoj timskoj igri tokom treće četvrtine (35:19) gde je franšiza iz Bostona uspela da stekne prvu, ozbiljniju prednost (85:70), koja je posle serije trojki Vajta, otišla i na +21 (91:70) početkom odlučujuće deonice. Međutim...

Po uzoru na prošlu utakmicu u "TD Gardenu", franšiza iz Teksasa je nekako uspela da uhvati rezultatski priključak u finišu odlučujuće deonice, ali ne i da napravi konačan preokret... 

Serijom 20:2 u režiji Vašingtona i Irvinga, Dalas je na tri minuta do kraja prišao na samo poen zaostatka (92:93), pritisak je prethodno dopreo do Seltiksa, koji su pogodili samo jedan šut iz igre za osam minuta, da bi na kraju pobeda ipak otišla u ruke gostujućeg tima.

Ostaće zabeleženo da je Dončić isključen u zbog naivnih faulova na četiri minuta do kraja, ostavivši na cedilu saigrače koji su onako umorni, bez ideje u napadu, ostali i bez rešenja na defanzivnim delu terenu protiv Brauna, Vajta i Tejtuma, koji su i prelomili meč u samoj završnici.

Franšiza iz Teksasa tako se praktično i oprostila od titule, iako je odlično počela meč pred svojim navijačima i u prvoj četvrtini vodila 25:12, pa će šansu da barem izbegne "metlu" i vrati seriju u Boston za "častan oproštaj od sezone" imati 15. juna (02:30, Arena 1 Premium).

Što se liste strelaca tiče, Irving je najzad imao dobru utakmicu protiv Bostona, postigao je 35 poena, ali mu to nije pomoglo da izbegne i 13. uzastopni poraz protiv bivšeg tima. Dončić je postigao 27 poena, uz skromne procente šuta za tri poena (1/7), dok su listu strelaca Bostona predvodili Tejtum (31) i Braun (30), koji je upisao i osam skokova uz isto toliko asistencija. 

 

Komentari (0)

Sport