Košarka

Ne može Dončić sam: Slovenac ostvario tripl-dabl, ali je Dalas poražen i Boston vodi 2:0 u finalu NBA lige

Komentari

Autor: Euronews

10/06/2024

-

08:56

Ne može Dončić sam: Slovenac ostvario tripl-dabl, ali je Dalas poražen i Boston vodi 2:0 u finalu NBA lige
Ne može Dončić sam: Slovenac ostvario tripl-dabl, ali je Dalas poražen i Boston vodi 2:0 u finalu NBA lige - Copyright Tanjug/AP Photo/Michael Dwyer

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Bostona koračaju ka novoj šampionskoj tituli NBA lige, budući da nakon dve utakmice na svom terenu protiv Dalasa imaju stopostotan učinak. U drugom susretu velikog finala najjače košarkaške lige na svetu, Seltiksi su trijumfovali 105:98 i prepuni su samopouzdanja pred nastavak serije koja se seli u Dalas.

Pao je navijačima Meveriksa kamen sa srca kad su videli da se na terenu "TD Gardena" pojavio Luka Dončić, koji je bio neizvestan zbog povrede grudnog koša, pa su se ponadali da bi sa Slovencem u timu mogli da naprave brejk, ali se to nije dogodilo.

Prva zvezda tima iz Teksasa je ubacila 32 poena i imala po 11 skokova i asistencija čime je Dončić postao prvi igrač u istoriji ovog kluba sa tripl-dabl učinkom u finalu. Međutim, nije to bilo dovoljno da se napravi bilo šta osim časnog poraza protiv Seltiksa, imajući u vodu da su Pi Džej Vašington i Kajri Irving zajedno dali samo tri poena više. Prvi je ubacio 17, a drugi 16 poena.

Samo je još Danijel Grifin sa 13 datih poena uz pomenutu trojicu bio dvocifren u gostjućem sastavu, a to je u ovako značajnom meču zaista premalo.

S druge strane, petorica igrača Seltiksa su postigla docifren broj poena, a Džru Holidej je bio najuspešniji sa 26, čemu je pridodao 11 asistencija i devet skokova.

Dabl-dabl učinak je imao i Džejson Tejtum koji je meč završio sa 18 poena koliko je ubacio i Derik Vajt, a u ličnu statistiku je upisao i 12 uhvaćenih lopti.

Treća utakmica finalne serija NBA lige igra se u noći između srede i četvrtka od 02.30 uz direktan prenos na TV Arena sport.

Komentari (0)

Sport