Košarka

Partizan bolji od Mege u polufinalu: poznat datum susreta sa Zvezdom

Komentari

Autor: Euronews.rs

30/05/2024

-

19:49

Partizan bolji od Mege u polufinalu: poznat datum susreta sa Zvezdom
Partizan bolji od Mege u polufinalu: poznat datum susreta sa Zvezdom - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Partizana savladali su Megu u hali "Aleksandar Nikolić" rezultatom 96:68  i tako se plasirali u finale Košarkaške lige Srbije, gde će se naći oči u oči sa večitim rivalom, Crvenom zvezdom. Izabranici Željka Obradovića ništa nisu prepustili slučaju, tako da su od samog početka stekli ubedljivu prednost, koju su održali do samog kraja. 

Najefikasniji u crno-belom timu bio je dugočekani Zek Ledej sa 17 poena, a pomogao mu je sjajni Danilo Anđušić sa 16.

Što se košarkaša roze dresovima tiče, zapaženi učinak imao je Filip Jović sa 21 košem, dok su ostali prilično podbacili poenterski, iako je Uroš Plavšić imao krajnje solidnu partiju sa manje lopte u rukama. 

Crno-beli su odmah otpočeli meč silovito, ne dozvoljavajući Megi da postigne poen čitavih tri minuta. U prvom delu je prednost samo rasla, tako da je do kraja uvodnih deset minuta, rezultat bio čak 39:9 (+30 za Partizan).

 

 

Ipak, drugi deo igre je bio potpuno drugačija priča, jer su izabranici Željka Obradovića dopustili da im padne koncentracija i dozvole Urošu Plavšiću i Filipu Joviću da vrate rezultat u koliko toliko pristojnu razliku. Čak četiri minuta je Partizan bio bez poena, a za čitav kvartal ubacio ih je tek osam, što ne znači da se na odmor nije otišlo sa zavidnom prednošću 47:31. 

U trećoj četvrtini je "parni valjak" nastavio da melje pod komandom Danila Anđušića - igrača koji već neko vreme ne igra onako kako se od njega očekuje. Ubedljiva prednost crno-belih, značila je da popularni Žoc može dati priliku mladim snagama. 

Na parket su u poslednjem kvartalu istrčali Aleksa Dimitrijević (18) i Savo Drezgić (17), a prvopomenuti se pojavio veoma motivisan, tako da je do samog kraja uspeo da ubaci šest poena, i pokađe da može biti nekoga na koga će se klub oslanjati u budućnosti. 

Meč se okončao bez nekih neizvesnosti i iznenađenja, tako da je Partizan sebi zakazao finale domaćeg šampionata sa braniocem titule i osvajačem oba trofeja ove sezone - Crvenom zvezdom. Prvi susret večitih na programu je u ponedeljak 3. juna, a domaćin će biti Crvena zvezda. Drugi meč na programu je u sredu, 5. juna, pred crno-belom publikom, dok je ventualna majstorica na programu dva dana kasnije.

Komentari (0)

Sport