Košarka

"Metla" Bostona za novo finale NBA lige: Indijana ponovo "položila oružje" u poslednjim minutima

Komentari

Autor: Euronews

28/05/2024

-

09:21

"Metla" Bostona za novo finale NBA lige: Indijana ponovo "položila oružje" u poslednjim minutima
"Metla" Bostona za novo finale NBA lige: Indijana ponovo "položila oružje" u poslednjim minutima - Copyright AP Photo/Michael Conroy

veličina teksta

Aa Aa

Košarkaši Bostona prvi su finalisti NBA lige, pošto su u noći za nama i četvrti put savladali Indijanu u seriji. Pejsersi, koji su ponovo igrali bez svog Ol-stara Tajrisa Haliburtona, izgubili su i drugi meč kod kuće, a interesantno, u oba meča ispuštali su vođstvo u poslednjem minutu - 105:102.

Protekle noći, imali su "komfornih" +8 (98:90) na pet minuta do kraja, zatim i 102:98 sa preostalih 3:33 na semaforu, da bi potom sa tom brojkom i završili meč. Više od tri minuta Indijana nije mogla da postigne koš, dok je Boston serijom 7:0, sa trojkom Derika Vajta na 45 sekundi do kraja i definitivno prelomio utakmicu u još jednoj neizvesnoj završnici. 

Franšiza iz Bostona će tako drugi put u poslednje tri godine igrati veliko finale NBA lige, nakon što je minule sezone izgubila u finalu Istočne konferencije protiv Majamija (od 0:3, izjednačila na 3:3, pa izgubila sedmu utakmicu u seriji). A, rivali će joj, prema svemu sudeći, biti Dalas, koji trenutno vode 3:0 protiv umorne Minesote.



Iako niko ne treba ništa da oduzme od Seltiksa, koji su tokom čitave sezone bili lideri NBA lige po gotovo svim važnijim napadačkim parametrima, valja napomenuti da su Džejson Tejtum i družina imali velike sreće u ovom plej-ofu (16:2). U gotovo svakoj seriji (Majami, Klivlend, Indijana) zvezde protivničkih timova (Džimi Batler, Donovan Mičel, Tajris Haluburton), propuštale su bar dve utakmice protiv Seltiksa zbog povreda, pa će im prva, prava provera biti zaista u velikom finalu, gde će najverovatnije dočekati zdrave Maverikse, predvođene sjajnim duom Lukom Dončićem i Kajrijem Irvingom.

"Indijana se silovito branila, nije htela da odustane, oni su ponosan tim. Na kraju smo mi pobedili... Uhvatili smo neke ključne lopte u finišu i pogodili neke važne šuteve i drago mi je da smo uspeli da završimo ovu seriju", rekao je Tejtum posle sedme uzastopne pobede Bostona u ovoj seriji.

On je ujedno bio i drugi najefikasniji (26p, 13sk i 8as) u pobedničkom timu posle MVP-a finala Istoka, Džejlena Brauna (29p), dok su listu strelaca Indijane predvodili Endru Nembhard (24p), koji je promašio trojku za produžetak i Paskal Sijakam sa 19 poena.

Dobru rolu sa klupe imali su i Ti-Džej Mekkonel (15), kao i Obi Topin (15), dok je dvocifren bio još i Eron Nesmit sa 14 poena.

Komentari (0)

Sport