Fudbal

Mančester junajted nastavlja sa lošim partijama: Brajton ponovo slavio na ''Old Trafordu''

Komentari

Autor: Euronews

07/08/2022

-

17:08

Mančester junajted nastavlja sa lošim partijama: Brajton ponovo slavio na ''Old Trafordu''
Mančester junajted nastavlja sa lošim partijama: Brajton ponovo slavio na ''Old Trafordu'' - Copyright Tanjug/(AP Photo/Dave Thompson)

veličina teksta

Aa Aa

Novi trener, nova sezona, novi igrači - ista priča! Mančester junajted je ponovo poražen od Brajtona, ali ruku na srce, ovaj put ne tako ubedljivo kao prošli kada je bilo 4:0 za plavo-bele.

Erik Ten Hag sigurno neće po lepom pamtiti ovaj debi, u šta smo svi mi imali prilike da se uverimo pošto je njegovo razočarano lice često bilo na ekranu prilikom meča.

Kristijana Eriksena je uvrstio u startnih 11, što je izazvalo mnoštvo pozitivnih komentara. Ipak, nije se Danac baš najbolje pokazao danas. Sa druge strane, odluka koja nije izazvala tako pozitivne komentara je bila ta da Kristijano Ronaldo ne igra od početka.

Prvo poluvreme je bilo katastrofalno za Mančester, iako je relativno lako moogao do vođstva na startu, kada je Bruno Fernandeš natrčao na jedan odbitak unutar šesnaesterca, ali je katastrofalno šutirao i lopta je završila preko gola.

Brajton je na početku ''opipavao'' snagu protivnika, a kada je shvatio da može da parira, pa i nametne svoj ritam, to je i uradio.

Prvi pogodak bio je delo Paskala Grosa u 39. minutu. Deni Velbek je poslao pas na ivicu peterca, odakle je Nemac bez mnogo problema zatresao mrežu.

Isti fudbaler bio je strelac i devet minuta kasnije, pošto je odbrana Junajteda po ko zna koji put katastrofalno reagovala.

Nakon osam minuta igre u drugom delu, Ronaldo je zamenio Freda u nameri da se dođe bar do izjednačenja. Ulazak Portugalca doneo je boljitak, stvarao je šanse, uglavnom za Rašforda, ali one nisu iskorišćene.

Igrao se 68. minut kada je Aleksis Mek Alister bio u nezgodnoj situaciji pred svojim golom i zatresao sopstvenu mrežu. Delovalo je da bi Junajted mogao da se vrati, ali do kraja utakmice nije napravio neku ozbiljniju šansu i rezultat je ostao nepromenjen.

U narednom kolu Junajted će gostovati Brentfordu, dok će Brajton dočekati Njukasl.

Sastavi:

Mančester junajted: De Hea, Šo (od 90. Malasija), Martinez, Megvajer, Dalot, Bruno (od 90. Gernačo), Fred (od 53. Ronaldo), Mektomini (od 78. Van de Bek), Rašford, Eriksen, Sančo (od 90. Sančo)

Brajton: Sančez, Feltman, Dank, Vebster, Trosar (od 75. Lampti), Kaisedo, Mekalister, Gros, Marč (od 90. Kolvil), Lalana (od 76. Mvepu), Velbek (od 90. Undav)

Premijer liga, 1. kolo

PETAK

Kristal palas - Arsenal 0:2 (0:1)
/Martineli 20, Gei a.g. 85/

SUBOTA

Fulam – Liverpul 2:2(1:0)
/Mitrović 32, 72p - Nunjez 64, Salah 80/

Bornmut – Aston vila 2:0
/Lerma 2, Mur 80/

Lids – Vulverhempton 2:1
/Rodrigo 24, Aronson 74 - Podens 6/

Njukasl – Notingem forest 2:0
/Šer 58, Vilson 78/

Totenhem – Sautempton 4:1
/Sesenjon 21, Dajer 31, Salisu 61ag, Kuluševski 63 - Vord Praus 12/

Everton – Čelsi 0:1
/Žoržinjo 45+9p/

NEDELJA

Lester – Brentford 2:2 (1:0)
/Kastanj 33, Duzberi-Hol 46 - Toni 62, Dasilva 86/

Mančester junajted – Brajton 1:2 (0:2)
/Gros 30, 39 - Mekalister 68ag/

Vest Hem – Mančester siti 17.30 (TV Arena 1 Premium)

Komentari (0)

Sport