Fudbal

Zvezda odigrala nerešeno sa Mariborom na pripremama u Beleku

Komentari

Autor: Euronews

25/01/2022

-

18:07

Zvezda odigrala nerešeno sa Mariborom na pripremama u Beleku
Ohi - Copyright facebook.com/FK Crvena zvezda

veličina teksta

Aa Aa

Crvena zvezda odigrala je nerešeno 1:1 (1:1) protiv Maribora na prvom pripremnom meču odigranom u Beleku. 

Očekivano, meč je bio veoma dobar jer su Zvezda i Maribor i na taktičkom planu veoma disciplinovane ekipe. Zapretila Zvezda preko Radovana Pankova ali njegov udarac nije našao put do mreže. 

Sve oči navijača Zvezde bile su uprete u novog napadača Ohija, ali on nije dobijao lopte u prvih 20 minuta jer je Votson veoma dobro čuvao prostor. 

Sevnula je polukontra Maribora u 18. minutu, Milec je odlično uposlio Ognjena Mudrinskog koji je bio brži od Strahinje Erakovića i sa nekih desetak metara poslao snažno loptu iza leđa Popovića.

Gol je pokrenuo crveno-bele, Katai se okušao sa 18 metara, a onda je Ohi Omožuanfo pokazao da će biti veliko pojačanje. Nemanja Mitrović nije dobro izbio loptu, Ohi je to vešto iskoristio i u 27. minutu doneo izjendačenje.

Zvezda je uspela da iskontroliše greške u pasu koje su i prouzrokovale primljen gol, diktirala je ritam igre, ali nekoliko pokušaja Kataija, Falka ali se na odmor otišlo sa 1:1.

Trener Dejan Stanković napravio je četiri izmene na poluvremenu. Gordić je dobio šansu između stativa, a Srnić, Rišairo Živković i Pavkov zamenili su Stanića, Falka i Ohija.

Slavoljub Srnić je u 50. minutu snažno šutirao ali je golman Jug uspeo da neutrališe njegov udarac. Majstorski je iz slobodnog udarca sa 22-23 metra šutirao Aleksandar Katai, ali je u 61. minutu uzdrmao samo prečku. U poslednjih pola sata Stanković je izmenjao i ostatak tima, Đurić i Sanogo su bili štoperi, Bakajoko se našao na poziciji desnog beka, a Radulović na levoj strani. Promenio je i trener slovenačke ekipe Radovan Karanović skoro celu postavu ali nije šansu dao Đorđu Ivanoviću, bivšem igraču Partizana, koji je nedavno stigao u klub.

Imao je Milan Pavkov šansu u 77. minutu posle prekida koji je izveo Radulović, ali je lopta išla pravo u golmana. Zvezda je dobro zatvorila prilaze golu, a pretila uglavnom iz prekida. Sanogo je posle prekida uputio glavom loptu preko prečke. Na kraju je ostalo 1:1.

Naredni meč Crvena zvezda igra 28. januara protiv Lask-a iz Linca od 15.00 časova uz direktan prenos na kanalima TV Arena sport.

Crvena zvezda - Maribor 1:1 (1:1)

Strelci: Ohi u 27. za Zvezdu, a Muidrinski u 18. minutu za Maribor. Teren: hotela "Kalista".

Crvena zvezda: Popović - Gajić, Pankov, eraković, Gobeljić - Stanić , Krstičić - Falko, Ivanić, Katai - Ohi. Igrali su još: Gordić, Srnić, Živković, Pavkov, Bakajoko, N. Mituljikić, Sanogo, Stanković, Đurić, Ibrahim Mustafa, Radulović.

Maribor: Jug, Alvir, Šturm, Sikošek, Anotlin, Votson, Milec, Makumbu, Mitrović, Mudrinski, Žugelj. Igrali su još: Bergsen, Mutavčić, Klampfer, Uskoković, Koderman, Gorenak, Repas, Selouki, Vipotnik, Sirk, Tavareš.

Komentari (0)

Sport