Fudbal

Partizan poražen od Genta u Ligi konferencija 0:1: Kums kaznio crno-bele u Humskoj

Komentari

Autor: Euronews

21/10/2021

-

23:06 >> 23:07

Partizan poražen od Genta u Ligi konferencija 0:1: Kums kaznio crno-bele u Humskoj
Kums - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Gent je pobedio Partizan u Humskoj 1:0 (0:0) golom Kumsa u 59. minutu i svoj tim posle tri kola B grupe Lige konferencija ostavio samu na vrhu. Crno-beli su platili danak opreznoj igri, a kada su u poslednjih 15 minuta navalili iz petnih žila nisu imali ni dovoljno sreće da izjednače.

Partizan ništa, Gent ništa. Tako je izgledalo prvo poluvreme u kome su umesto najavljenih ofanziva, gledaoci u Humskoj gledali jednu šahovsku partiju dvojice trenera koji su čekali na grešku protivnika.

Partizan je jakim blokom imao ideju da proizvede neku grešku gostiju i prelomi meč iz kontre, ali su gosti iz Belgije bili veoma koncentrisani u "opasnim zonama" pa sem udarca Rikarda Gomeša pored gola, nije bilo drugih opasnosti. Gent je dobro postavio odbranu, ali u napadu ništa nije uradio. Raritet prvog dela a i nešto što nije bilo svojstveno Partizanu do sada - nije upućen nijedan udarac u okvir gola. Partizan 3/0, Gent 5/0.

MN Press

 

 

Partizan je za ziheraški pristup igri i u nastavku kažnjen u 59. minutu. Samoa je centrirao sa desne strane, a Kumsa su svi zaboravili na pet metara od Popovića. Trzaj glavom, lak pogodak. Crno-beli su ostali u šoku i samo zahvaljujući golmanu Aleksandru Popoviću u naredna tri minuta osalo je 0:1. 

Pet izmena napravio je trener Aleksandar Stanojević, ali ništa nije uspeo da promeni. Došao je do terenske inicijative, ali ne i do prilika za gol sve do poslednjih 10 minuta. Stihijski napadi doneli su prečku Igora Vujačića u 88. minutu sa 30 metara (prvi udarac u okvir gola), a zatim i šansu štopera udarcem glavom u nadoknadi koju je Bolat odbranio.

Crno-beli su izgubili prvo mesto i 4. novembra uz Belgiji sigurno će pokušati da uzvrate za drugi poraz u sezoni (od Santa Klare 2:1). Proleće je i dalje u ruci, ali prvo mesto se kuje u Gentu.

Partizan - Gent 0:1 (0:0)

Strelac: Kums u 59. minutu. Stadion: "Partizana". Gledalaca: 9.943. Sudija: Bobi Maden (Škotska). Žuti karton: Ođiđa Ofoe (Gent). Crveni karton: A. Stanojević (trener Partizana) po završetku meča.

Partizan: Popović - Živković, Vujačić, Saničanin, Obradović (od 64. Urošević) - Zdjelar, Šćekić (od 74. Lutovac) - Marković (od 58. Holender), Natho (od 64. Jojić), Menig (od 64. Pantić) - Rikardo.

Gent: Bolat - Nahse-Olsen, Ngadeu, Okumu, Fortuna - Ovusu (od 90+4. Oladoje), Kums (od 75. De Sart) - Samoi, Ođiđa Ofoe (od 75. Bezus), Čekvedatze (od 80. Mbođo) - Depoitr.

Liga konferencija, treće kolo

Grupa B

Anortozis - Flora 2:2 (2:1)

/Deletić 25, Popović 28 - Sapinen 38, 80/

Partizan - Gent 0:1 (0:0)

/Kums 59/

Uživo, Partizan - Gent 0:1

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Kraj mače

90+6 minut: drugu veliku šansu je imao Igor Vuzjačić ali je golman Bolat sa pet metara odbranio udarac glavom. Partizan je poražen, kažnjen je za opreznu igru u prvih 65 minuta, pa nakraju nije imao ni sportske sreće da ostane neporažen

88. minut: Partizan je bez sreće, Igor Vujačić sa skoro 30 metara pogađa prečku što je bio rpvi udarac u okvir gola domaćina. Iz kornera se Holender nije snašao.

82. minut: Partizan i stihijski pritiska, međutim gosti odolevaju.

75. minut: Upinje se Pratizan da izjednači, preuzeo je kontrolu igre, ali teško je sada probiti odbranu gostiju koja se povukla na 30m metara od gola i odoleva. Brojni centaršutevi ne donose i željeni rezultat.

65. minut: Četiri izmene napravio je Stanojević, ali se ništa ne menja. Crno-beli su izgubili onu prepoznatljivu igru, Gent u ovom času drži sve konce u svojim rukama.

62. minut: Primljeni gol je paralisao domaćina, Gent je imao slobodan udarac sa 16 metara, ali je Popović sjajno odbranio, kao i udarac Fortuna sa pet metara.

 

 

59. minut vodi Gent 1:0: Kums je kaznio potpunu smušenost u odbrani crno-belih. Samoi je centrirao sa desne strane, a vezni igrač Belgijanaca je ostavljen sam na pet metara i tu spasa nije bilo. Udarcem glavom je ubacio loptu u mrežu.

58. minut: Evo i prvog udarca u okvir gola, Popović je sa 13 metara odbranio udarac Ođiđe Ofoea

53. minut: Dobar napad Partizana, Menig je ubacio loptu sa leve strane, a Natho je sa pet metara prebacio loptu preko gola. Nema još uvek udarca u okvir gola, ali ova akcija nagoveštava možda buđenje Partizana. Suviše su suzdržani crno-beli u dosadašnjem delu meča.

Ništa nisu promenili treneri u postavama, ali ćemo videti hoće li promeniti način igre.

Kraj prvog poluvremena

 

 

45. minut: Partizan ništa, Gent ništa. Obe ekipe su igrale veoma oprezno, Partizan je jakim blokom imao ideju da proizvede neku grešku gostiju i prelomi meč iz kontre, ali su gosti iz Belgije bili veoma koncentrisani u "opasnim zonama" pa sem udarca Rikarda Gomeša pored gola, nije bilo drugih opasnosti. Gent je dobro postavio odbranu, ali u napadu ništa nije uradio. Raritet prvog dela a i nešto što nije bilo svojstveno Partizanu do sada - nije upućen nijedan udarac u okvir gola. Partizan 3/0, Gent 5/0.

41. minut: Čini se da su i igrači Genta zadovoljni ovakvim raspletom u prvom delu, uspeli su Partizanu da onemoguće tranziciju i da održe remi.

35. minut: Nema uzbuđenja u Humskoj, Partizan i Gent se za sada mnogo uspešnije brane nego što napadaju. Depoatr je probao da ugrozi Popovića, ali je bio neuspešan.

20. minut: Partizan igra veoma suzdržano od starta, do ovog minuta nisu pretzili a onda je Rikardo Gomeš izdržao duel i sa 16 metara digao na noge "grobare" iako je njegov udarac otišao pored gola.

10. minut: Za sada obe ekipe uspevaju da neutrališu tranzicije, nema prilika pred oba gola, mada je tempo solidan. Crno-beli su strpljivi, čekaju grešku rivala.

3. minut: Izašao je Gent u presing na startu meča, imali su i korner, ali bez opasnosti po Popovića.

Sudija Bob Maden je označio početak meča, gosti su krenuli sa centra.

 

 

Partizan dočekuje od 21.00 čas (TV Arena sport 1) belgijski Gent u okviru trećeg kola B grupe Lige konferencija i pred svojim navijačima želi novi trijumf i potvrdu prvog mesta.

Trener Aleksandar Stanojević je i u najavi meča istakao da je njegov tim spreman da napadne rivala svim silama kako bi potvrdio odličnu formu ove sezone i sa nova tri boda cementirao prvo mesto, a samim tim i proleće u ovom takmičenju. Pogotovo pošto je meč na Kipru izmešu Anortozisa i Flore završen 2:2.

Crno-beli nemaju nekih značajnijih problema sa povredama igrača za razliku od Belgijanaca kojima se poslednjih pet dana u trenažni proces vratilo nekoliko značajnih igrača poput Kastro Montesa, Lemajića... Trener Hajn Vanhazebruk, ipak, još uvek ne može da kaže kako ima definisanu igru i sastav, ali se odlučio za iskusniji sastav sa Ođiđom Ofoeom.

Komentari (0)

Sport