Fudbal

Luka Modrić sinonim za hrvatski fudbal: Vezista Reala odigrao više od polovine mečeva "vatrenih"

Komentari

Autor: Euronews

16/10/2024

-

14:30

Luka Modrić sinonim za hrvatski fudbal: Vezista Reala odigrao više od polovine mečeva "vatrenih"
Luka Modrić sinonim za hrvatski fudbal: Vezista Reala odigrao više od polovine mečeva "vatrenih" - Copyright Tanjug/APphoto

veličina teksta

Aa Aa

Luka Modrić e već neko vreme prva asocijacija ljubiteljima fudbala kada se pomene reprezentacija Hrvatske, a koliko vezista "kockastih" znači svom timu govori i podatak da je odigrao više od polovine svih mečeva eks jugoslovenske u njenoj samostalnoj eri. 

Statistika kaže da su "vatreni" tokom tih decenija, raznim prigodama, na teren izlazili 363 puta, a brojke govore da je ovaj 39 godina star neverovatni vezista madridskog Reala čak 182. put bio među onima što su gazili travu. 

Poslednji put ovog utorka, u remiju na meču Lige nacija s Poljskom, ostavši svih 90 minuta u igri, mada mu svi odavno broje dane i prizivaju skoriji odlazak u penziju, dok se Hrvati plaše dana kada će reći zbogom fudbalu. 

Da njegovo trajanje nije istorijsko samo u državnim okvirima ilustruje i činjenica da su svega sedmorica njegovih kolega skupila više nastupa za nacionalnu selekciju u analima ove vrste loptanja. 

I to: Amhed Mubarak (Oman, 183), Hasan Al Hajdos (Katar, 183), Ahmed Hasan (184), legendarni i još aktivni član ekipe Argentine - Lionel Mesi (189), Soh Čin An (Malezija, 195), Bader Al Mutava (Kuvajt, 196), te čuveni Portugalac Kristijano Ronaldo (216).

Sam Modrić se ne opterećuje ciframa već radi ono što najbolje zna - organizuje napade i deli asistencije, usput postavljajući klupske rekorde, pa će tako ove subote, protiv Selte, smeniti čuvenog Ferenca Puškaša na listi fudbalera koji su u poznim godinama nastupali za Real. 

Komentari (0)

Sport