Fudbal

Igrači Srbije blistaju posle meča, Mitrović hvali defanzivu Srbije

Komentari

Autor: Euronews

12/10/2024

-

23:10

Igrači Srbije blistaju posle meča, Mitrović hvali defanzivu Srbije
Igrači Srbije blistaju posle meča, Mitrović hvali defanzivu Srbije - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Kapiten Aleksandar Mitrović na 95. utakmici upisao je 59. pogodak. Majastorski, a kako bi drugo Mitrogol. Počeo je sa otplatom duga Švajcarcima koji su mu nanaeli toliko bola na poslednja dva Mundijala.

"Svaki gol je bitan, ne bih nijedan odvajao. Dobra defanzivna utakmica za nas. Bili smo kompaktni, dali dva gola i priveli meč kako treba", mirno je za TV Arena sport komentarisao Mitrović.

Zrela partija je naplaćena pobedom protiv Švajcarske od 2:0.

"I prethodne utakmice smo dobro defanzivno odigrali, baš kako treba, ali falilo nam je malo sreće i bolja organizacija. Večeras smo bili odlični u defanzivi, napravili smo nekoliko prilika, dali dva gola".

Sledi meč sa Španijom.

"Teško će biti protiv prvaka Evrope, spremićemo se za tešku utakmicu. Defanzivno moramo da budemo perfektni i da čekamo šansu. Možemo sa njima, ako igramo kako znamo, ako ispoštujemo sve što se dogovorimo, možemo da imamo šansu. Možemo da napravimo rezultat", uveren je Mitrović.

Strahinja Eraković je sa Nikolom Milenkovićem i Strahinjom Pavlovićem ponovo sačuvao mrežu Rajkovića.

"Srećniji sam što nismo primili gol, nego da sam ubeležio asistenciju Joviću. Luka je imao šansu, od 100 šuteva bi samo jedan promašio. Bitna pobeda za nas, malo da proslavimo večeras i spremamo se za naredni meč", rekao je Eraković za TV Arena sport.

Publika u Leskovcu je bila fenomenalna, naglasio je štoper Zenita:

"Prelepa atmosfera, hvala svakom navijaču. Svaki start je bio ispraćen sa tribina i hvala im na tome".

Strahinja Pavlović je ponovo preorao teren u Leskovcu. Štoper Milana je igrao sjajkno u odbrani, napadao je kad god mu se ukazal prilika, bio opasan u prekidu... Velike zasluge mu pripadaju za pobedu Srbije protiv Švajcarske u Ligi nacija.

"Ponosan sam, opet smo pokazali da smo ekipa. Imali smo sjajan pristup. Te dve stvari su bile najvažnije. Nismo primili gol. Na vreme smo postigli gol pred kraj poluvrremena što nam je bio vetar u leđa za drugo poluvreme. U nastavku smo rešili meč, Rajković je odbranio penal", kaže za TV Arena sport Pavlović.

Bio je blizu postizanja pogotka.

"Svakako da bi kruna bio gol, moraću da radim završnicu. Svež sam, odmoran. Bio sam svež jer nisam igrao poslednja tri meča u Milanu, osetio sam da mogu i napred da donesem više".

Švajcarskoj je vraćen deo duga, sledi Španija.

"Znači nam mnogo ova pobeda za samopouzdanje, Švajcarska nam je dužnik, konačno smo ih pobedili. Ostaje nam da se odmorimo i pripremimo za Špance", zaključio je štoper Milana.

Andrija Maksimović je sa 17 godina i 129 dana postao najmlađi debitant u istoriji Srbije u takmičarskim mečevima. On je pretekao nekadašnjeg fudbalera Crvene zvezde Mitra Mrkelu, koji je prvi meč za reprezentaciju odigrao sa 17 godina i 130 dana. Najmlađi debitant u istoriji reprezentacije Srbije je Andrija Živković. On je 2013. godine debitovao za Srbiju na prijateljskom meču protiv Japana (2:0) na oproštaju Dejana Stankovića od nacionalnog tima.

"Neverovatan mesec za mene. Derbi, pa Liga šampiona i sada reprezentacija Srbije.  Želeli smo oviu pobedu, hvala za publiku. Borili smo se 95 minuta, dokazali smo da ova zemlja treba da bude ponosna na naš tim", rekao je za TV Arena sport mladi igrač Crvene zvezde.

Komentari (0)

Sport