Fudbal

Undav za šest minuta matirao Bosnu: Damfris u finišu doneo bod Holanđanima

Komentari

Autor: Euronews

11/10/2024

-

22:56

Undav za šest minuta matirao Bosnu: Damfris u finišu doneo bod Holanđanima
Undav za šest minuta matirao Bosnu: Damfris u finišu doneo bod Holanđanima - Copyright Tanjug/AP Photo/Armin Durgut

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Nemačke su rutinski slavili protiv Bosne i Hercegovine 2:1 (2:0) u trećem kolu Lige nacija, divizije A.

Od starta je bilo vidljivo da je Nemačka kvalitetniji rival. Iako su domaćini pružali dobar otpor na početku, gol Deniza Undava u 30. minutu je sve to poništio. Nekoliko minuta nakon toga, fudbaler Štutgarta se ponovo upisao u strelce i doneo "pancerima" dva gola prednosti na odlasku na poluvreme.

Nemci su kontrolisali igru tokom većeg dela drugog poluvremena, ali je Bosna uspela da stigne do gola u 70. minutu i tako učini završnicu meča zanimljivijom. Nemci su do kraja uspeli da održe kontrolu i bez većih problema privedu utakmicu kraju.

U istoj grupi bodove su podelili Mađarska i Holandija 1:1 (1:0).

Izabranici Marka Rosija gotovo da nisu imali loptu u prvom poluvremenu jer je Holandija imala posed od 84 posto! Međuti, Mađarska je bila konkretnija kada je imala posed. Jedini pogodak u prvom delu utakmice bio je delo domaćih igrača kada je u 32. minutu Roland Šalai pogodio za 1:0. Mogle su "lale" do izjednačenja u samom finišu poluvremena. Dominik Soboslaj je bio neoprezan i "poklonio" je indirektan udarac protivniku na sedam metara od gola. Holanđani nisu uspeli da iskoriste gužvu u kaznenom prostoru, te je rezultat ostao nepromenjen.

Ekipa Ronalda Kumana je nastavila sa napadima u drugom delu igre. U potpunosti su diktirali tempo i držali loptu u nogama, ali prosto nisu imali pravo rešenje za defanzivu Mađara. Činilo se da će sve biti znatno teže kada Virdžil van Dajk u 79. minutu dobio drugi žuti karton i kada je Holandija ostala sa igračem manje. Ipak, Denzel Damfris je postigao gol za izjednačenje u 83. minutu nakon asistencija Kodija Gakpa. Do kraja utakmice nije bilo pravih prilika, te su obe ekipe osvojile po bod.

A Divizija Lige nacija, grupa 3, 3. kolo

BiH - Nemačka 1:2 (0:2)
/Džeko 70 - Undav 30, 36/

Mađarska - Holandija 1:1 (1:0)

/Šalai 32 - Damfris 83/

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Sport