Fudbal

Andrija Maksimović četvrti najmlađi fudbaler ovosezonske Lige šampiona

Komentari

Autor: Euronews

02/10/2024

-

12:33

Andrija Maksimović četvrti najmlađi fudbaler ovosezonske Lige šampiona
Maksimović - Copyright facebook.com/FK Crvena zvezda

veličina teksta

Aa Aa

Greške u nizu su negativan utisak iz Milana, ali za Zvezdu i srpski fudbal pozitivan utisak je - Andrija Maksimović. Mladi fudbaler Crvene zvezde na utakmici protiv Intera u Milanu postao je četvrti najmlađi igrač UEFA Lige šampiona u tekućoj sezoni.

Mlađi od njega su samo Ajub Buadi iz Lila sa 16 godina, 11 meseci i 15 dana i fudbaleri Barselone Lamin Jamal sa 17 godina, dva meseca i šest dana i Andres Kuenka sa 17 godina, tri meseca i 20 dana.

Maksimović je debitantski nastup u Ligi šampiona zabeležio sa 17 godina, tri meseca i 26 dana. Neverovatan period iza sebe ima Maksimović, a nakon odličnih nastupa protiv Benfike u omladinskoj Ligi šampiona, odnosno protiv večitog rivala Partizana u domaćem prvenstvu, te sinoć na Meaci, kruna svega mogao bi da bude debi za A selekciju Srbije, s obzirom na to da se nalazi na spisku za mečeve protiv Švajcarske i Španije u Ligi nacija.

Pun entuzijazma,  nabijen pozitivnom energijom, uz sav raskošan talenat, Maksimović je bio daleko najbolji pojedinac u Zvezdinom timu, kao da ima 50 mečeva u Ligi šampiona. Njegov roling na sredini terena nije viđen još od Dejana Savićevića, nije se libio da šutira na gol Zomera, gradio je napade, borio se sa iskunim veznim igračima Intera. 

"Maksimović je odigrao fenomenalno, još jednom pokazao svetlu budućnost, pokazao šta je i ko je, pokazao kvalitet, hrabrost. Nijednog trenutka se nije video strah. Meni je kao treneru puno srce, ubeđen sam da će on biti jedan od najboljih igrača koje će Srbija iznedriti poslednjih godina", pohvalio je trener Milojević mladog igrača.

A, Zvezdin "Mesi" u kameru TV Arena sport nije skrivao koliko mu je debi na evropskoj sceni značio, a koliko mu je krivo što će ga upamtiti po ubedljivom porazu.

"Naravno da mi je značilo što sam bio u timu. Rekao sam na potpisivanju ugovora, da želim da debitujem. To sam i uspeo, ali krivo mi je što se nije završilo pobedom. Idemo dalje", rekao je Maksimović. 

Hrabro ste odigrali, niste se uplašili, šta vam je Milojević rekao?

"Milojević mi daje snagu, opusti me pred svaku utakmicu, nisam imao tremu", zaključio je Maksimović.

Maksimović je tek zakoračio na veliku scenu, a šta će biti posle petog juna 2025. godine, kada postane punoletan teško je pretpostaviti. Ako je već mesecima na skeneru Mančester sitija i Borusije Dortmund, nastavi li sa ovakvim partijama teško će se Zvezda odbraniti i zadržati ga na duže staze u Ljutice Bogdana.

Komentari (0)

Sport