Fudbal

Andres Inijesta odlazi u penziju: Očekuje se da 8. oktobra to zvanično objavi

Komentari

Autor: Euronews

01/10/2024

-

10:57

Andres Inijesta odlazi u penziju: Očekuje se da 8. oktobra to zvanično objavi
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Proslavljeni španski fudbaler, Andres Inijesta uskoro će objaviti da završava uspešnu profesionalnu karijeru, prenose brojni svetski mediji.

Navodno, nekadašnji reprezentativac "crvene furije" će ovu odluku saopštiti 8. oktobra, a taj datum je izabrao budući da je to broj koji je nosio na dresu tokom cele karijere.

Inijesta je do letos nastupao u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a nakon isteka ugovora trenirao je samostalno nadajući se kako će pronaći novu sredinu.

Međutim, kako Španac ima već 40 godina adekvatna ponuda nije stigla na njegovu adresu i on je odlučio da okonča uspešnu karijeur u kojoj je sa Barselonom i i reprezentacijom Španije osvojo sve što je moga da osvoji.

U dresu katalonskog gianta je uskupno učestvovao u osvajanju 32 trofeja, od čega su devet u LA Ligi i četiri Lige šampiona, a sa selecijom Španije je bi dva puta šampion Evrope i jedmom šampion sveta. Ukupno je za nacionalni tim odigrao 131 meč, doa je 14 golova i imao 30 asistencija.

Prema tvrdnjama medija, Inijesta ima plan da se vrati u Španiju, stekne trenersku licencu i onda jednog dana postane trener Barselone u kojoj je kao igrač proveo 16 godina.

Komentari (0)

Sport