Fudbal

Juventus "počistio" PSV, Aston Vila pokazala moć u Bernu

Komentari

Autor: Euronews

17/09/2024

-

21:21

Juventus "počistio" PSV, Aston Vila pokazala moć u Bernu
Juventus "počistio" PSV, Aston Vila pokazala moć u Bernu - Copyright Tanjug/Ettore Ferrari, Pool via AP

veličina teksta

Aa Aa

Ako se jutru dan poznaje, novi format UEFA Lige šampiona doneće nam otvoren, napadački fudbal. Juventus je potvrdio tu orijentaciju pobedom nad PSV Ajndhovenom 3:1 (2:0), kao i Aston Vila, na povratničkom meču u elitnom takmičenju posle 41 godinu, u Bernu protiv Jang Bojsa 3:0 (2:0).

Juventus i PSV Ajndhoven su to na delu demonstrirali kako će se igrati, jer su se ređali napadi na obe strane, s tim da su Italijani imali sreću da pogode iz prvog udarca u okvir gola i tako preokrenu meč u svoju korist.

Kenan Jildiz je sjajan dribler, uvideo je lope postavljanje Ledezme i sa 15 metara poslao projektil u sam gornji ugao. Kakav debi u UEFA Ligi šampiona od tog momenta najmlađeg strelca "Stare dame" u elitnom takmičenju u istoriji (nadmašio De Pjera).

Taj prvi gol ovosezonske Lige šampiona dao je krila domaćinu, koji je preko Dušana Vlahovića, Mekenija i Kopmejnersa opsedao gol Dromela. Samo šest minuta kasnije Niko Gonzales i Vlahović omogućili su MEkeniju da ponovo digne publiku na noge, pa je "Stara dama" sjajno otvorila novu sezonu. PSV, jedan od rivala Crvene zvezde, pokazao je zavidan kvalitet igre, ne i dobru realizaciju.

Da PSV ima problema sa branjenjem tranzicije, videlo se u 52. minutu kada je Dušan Vlahović majstorski prigrao Nika Gonzalesa a novajlija iz Fiorentine lako pogodio za 3:0 i stavio tačku na prvu pobedu "Stare dame" u novoj sezoni UEFA Lige šampiona. Dušan Vlahović nije postigao gol iako je imao dve dobre prilike u finišu, ali jeste Saibiri u poslednjim sekundama ublažio poraz.

Aston Vila je povratak u elitno takmičenje posle 41 godinu obeležila pobedom u Bernu 2:0 (2:0). Ako je neko ugasio televizor posle uvodnih 20 minuta ne bi ni pomislio da će premijerligaš da bude tako ubedljiv jer je Filip Ugrinić odlično krenirao prilike, a i sam bio opasan po gol veoma dobrog Emilijana Martineza. Ali, odbrana Jang Bojsa je napravila nekoiliko kardinalnih grešaka, a to su umeli da kazne prvo Juri Tilemans, posle uigranog kornera, a zatim i Džejkob Ramzi, posle kardinalne greške Kamare.

Kratko vraćen pas ka golmanu Fon Balmosu presekao je Oli Votkins i bio fauliran. Sudija Kabakov nije svirao penal, pustio je da Ramzi iščačka loptu ispod tela Votkinsa i ubaci je u mrežu. Moglo je biti i ubedljivije u prvom delu da Votkins nije loptu dirao rukom.

Ekipa iz Birmingema dominirala je i u nastavku, Duranov gol je bio poništen zbog igranja rukom, da bi Onana stavio tačku na trijumf. Kosta Nedeljković nije ulazio u igru.

Juventus - PSV 3:1 (2:0)

Stadion: Juventus.
Sudija: Alehandro Ernandez (Španija).
Strelci: Jildiz u 21, Mekeni u 27, Gonzales u 52. za Juventus, a Saibari u 90+3. minutu za PSV.

JUVENTUS: Di Gregorio - Kalulu, Gati (od 57. Danilo), Bremer, Kambijaso - Lokateli (od 57. Tiram), Mekeni (od 76. Daglas Luiz) - Niko Gonzales (od 69. Vea), Kompmejners, Jildiz (od 69. Fađoli) - Vlahović.

PSV: Dromel - Ledezma, Flamingo, Boskalji, Dams (od 77. Mario Žunior) - Shauten, Til (od 62. Lang), Vermen (od 62. Saibari) - Bakajoko, L. De Jong (od 77. Pepi), Tilman.

Jang Bojs - Aston Vila 0:3 (0:2)

Stadion: Vankdorf.
Sudija: Georgi Kabakov (Bugarska).
Strelci: Tilemans u 27, Ramzi u 38, Onana u 86. minutu.

JANG BOJS: Fon Balmos - Atekame, Kamara, Zukru, Hađam (0d 63. Konte) - Koli (od 63. Virgilijus), Niase (od 46. Elia), Lauper, Monteiro (od 84. Maleš) - Ugrinić, Ganvula (od 83. Iten).

ASTON VILA: Martinez - Bogarde (od 46. Dijego Karlos), Konsa, Pau Tores, Dinj (od 88. Barkli) - Ramzi (od 88. Buendia), Onana, Tilemans (od 88. Matsen), Mekgin - Rodžers, Votkins (od 60. Duran).

UEFA Liga šampiona, 1. kolo

Utorak

Juventus - PSV 3:1 (2:0)
/Jildiz 21, Mekeni 27, Gonzales 52 - Saibari 90+3/

Jang Bojs - Aston Vila 0:3 (0:2)
/Tilemans 27, Ramzi 38, Onana 86/

Bajern - Dinamo Zagreb 21.00 (AS1)
Milan - Liverpul 21.00 (AP1)
Sporting Lisabon - Lil 21.00 (AP3)
Real Madrid - Štutgart 21.00 (AP2)

Komentari (0)

Sport