Fudbal

(VIDEO) Nacionalno slavlje u San Marinu: Fudbalska reprezentacija ostvarila prvu pobedu posle 140 mečeva

Komentari

Autor: Euronews

06/09/2024

-

08:25

(VIDEO) Nacionalno slavlje u San Marinu: Fudbalska reprezentacija ostvarila prvu pobedu posle 140 mečeva
(VIDEO) Nacionalno slavlje u San Marinu: Fudbalska reprezentacija ostvarila prvu pobedu posle 140 mečeva - Copyright Printscreen/Twitter

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri i navijači San Marina zauvek će pamtiti 05. septembra 2024. godine. Tog dana nacionalni tim ove zemlje napravio je čudo i ostvario prvu pobedu na nekoj takmičarskoj utakmici u istoirji.

Selekcija ove male zemlje je u kvalifikacijama za Ligu nacija uspela da savlada Lihtenštajn 1:0 i tako ostvari prvu pobedu nakon punih 20 godina, odnosno 140 odigranih utakmica.

 

 

Gol odluke postigao je Niko Sensoi u 52. minutu i tako svoje ime upisao zlatnim slovima u istoriju reprezentacije svoje zemlje, koja trenutno zauzima poslendje mesto na FIFA rang listi.

Inače, San Marino je do sada ostvario samo jednu pobedu u istoriji i to baš protiv današnjeg protivnika kojeg su savladali u prijateljskom susretu odigranom 28.aprila 2004. godine. A ono što je posebno zanimljivo u seloj priči junak istorijske pobede nije bio ni rođen kada su njegovi zemljaci poslednji, i do četvrtka uveče jedini put trijumfovali.

Navijači su ovaj uspeh reprezentacije umeli da proslave, pa je na tribinama viđeno veliko slavlje, a pojedini gledoci su se hvatali za glavu od neverice.

Komentari (0)

Sport