Fudbal

Španiji zbog rasizma treba oduzeti domaćinstvo SP 2030. godine: Vinisijus Žunior uzdrmao javnost na Pirinejima

Komentari

Autor: Euronews

04/09/2024

-

10:29

Španiji zbog rasizma treba oduzeti domaćinstvo SP 2030. godine: Vinisijus Žunior uzdrmao javnost na Pirinejima
Španiji zbog rasizma treba oduzeti domaćinstvo SP 2030. godine: Vinisijus Žunior uzdrmao javnost na Pirinejima - Copyright Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

veličina teksta

Aa Aa

Ukoliko vlasti u Španiji ne budu u narednih nekoliko godina rešile problem rasizma u ovoj zemlji. onda bi joj trebalo oduzeti domaćinstvo Mundijala 2030. godine, smatra fudbaler Real Madrida, Vinisijus Žunior.

Brazilski reprezentaivac je u poslednje vreme konstantno na udari rasističkih uvreda tokom mečeva španske LA Lige i neko je ko često otvoreno govori o ovom problemu.

"Rasizam je veliki problem u Španiji i ukoliko vlasti ne budu uspele da reše situaciju u kjoj se ljudi dele po boji kože onda bi ovoj državi trebalo oduzeti organizaciju Svetskog pvenstva 2030. godine. Igrači se uopšte ne osećaju prijatno da igraju u takvoj atmosferi. Iskreno se nadam da će se situacija promeniti do tada", rekao je Brazilac u razgovoru za španske medije i dodao:

"Da se razumemo, nisu svi u Španiji rasististi. Čak mislim da većina Španaca nije, ali oni koj jesu su veoma glasni i stvaraju velike probleme na fudbalskim mečevima. Meni je u Španiji lepo, ovde mi živi porodica i ne bih voleo da je napustimo i zato verujem da će se ta situacija promeniti."

Podsećanja radi, Svetsko prvenstvo 2030. godine će bti jedinstveno po tome što će se organizovati na tri kontinenta, a zemlje domaćini su Španija, Portugal, Maroko, Urugvaj, Argentina i Paragvaj.

Komentari (0)

Sport