Fudbal

Milan ostao bez defanzivca: Jan Karlo Simić promovisan u Belgiji

Komentari

Autor: Euronews

24/07/2024

-

12:38

Milan ostao bez defanzivca: Jan Karlo Simić promovisan u Belgiji
Milan - Copyright Tanjug/ AP Photo/Antonio Calanni

veličina teksta

Aa Aa

Mladi srpski fudbaler Jan-Karlo Simić (19) napustio je Milan i zadužio dres Anderlehta. Mladić rođen u Nemačkoj, koji zbog roditelja poseduje i srpsko državljanstvo stigao je u Belgiju za svega tri miliona evra, dok je sa najtrofejnijim klubom (34) iz te zemlje potpisao danas ugovor na pet sezona.

"Veoma sam ponosan što sam potpisao za tako prestižan klub kao što je Anderleht. Svi znaju za Anderlehtt i vrhunske igrače koji su ovde počeli svoje karijere. Deluje mi kao savršen korak za nastavak mog razvoja i učenje od iskusnijih igrača. Radujem se proslavljanju pobeda sa saigračima i navijačima", rekao je srpski štoper na predstavljanju.


Nakon četiri sezone u Nemačkoj, gde je igrao u omladinskim selekcijama Štutgarta, Jan-Karlo Simić prešao je u juniorski tim Milana 2022. godine, sa kojim je potpisao ugovor na četiri sezone. Međutim, nije se dugo zadržao u Italiji, pošto je odlučio da gradi karijeru u ekipi gde će imati veću minutažu. Na kraju, izbor je pao na Anderleht, dok će "rosonerima", tri miliona evra, pripasti i 20 odsto od naredne prodaje srpskog defanzivca.

Komentari (0)

Sport