Fudbal

Stanojević pred Dinamo Kijev: Svaki aktivan rezultat je za mene pozitivan

Komentari

Autor: Euronews

22/07/2024

-

19:14

Stanojević pred Dinamo Kijev: Svaki aktivan rezultat je za mene pozitivan
Stanojević pred Dinamo Kijev: Svaki aktivan rezultat je za mene pozitivan - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Partizana danas su u ranim jutarnjim satima odleteli u Poljsku, kako bi u utorak od 20.00 časova odigrali prvi duel dvomeča drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Dinamo Kijeva. Crno-beli su se na put najvećeg evropskog takmičenja vratili posle sedam godina, ali prolaz neće biti nimalo lak zadatak, s obzirom da je ukrajinska ekipa daleko favorizovanija. 

Po sletanju u Lublin, trener "parnog valjka", Aleksandar Stanojević, održao je konferenciju za medije na kojoj je najavio susret i govorio o stanju ekipe pred veliki okršaj. 

"Retko je dobiti priliku da igrate kvalifikacije za Ligu šampiona, tako da sam srećan zbog toga. Igramo protiv jednog velikog i dobrog kluba i tima, ali i mi imamo želju da probamo i uradimo nešto" ,otpočeo je Stanojević.

Upitan je za meč sa Napretkom, i koliko je "parni valjak" za kratko vreme mogao da popravi evidentne propuste sa superligaškog okršaja.  

"Dobro, ovo je totalno drugačija utakmica, drugačijeg profila i mislim da ne može da se poredi. Naravno, pričali smo oko nekih stvari, ali više smo se fokusirali na Dinamo, ne na utakmicu sa Napretkom, tako da pokušavaomo da se prebacimo na drugi ritam utakmice, i drugačiji kvalitet. Drugo, ovo su eliminacione utakmice, i bitno je da ostanemo u aktivnom rezultatu za meč u Beogradu", rekao je Stanojević, i potom naglasio da je već poznat sastav za meč sa Ukrajincima, te da Partizan tačno zna šta želi od utakmice. 

MN Press

 

 

"Nema dilema, znamo koji je sastav, juče smo ga odredili, tako da sa jasnom slikom šta želimo i hoćemo ulazimo u utakmicu".

Govorio je i o timu Dinamo Kijeva. 

"Oni su fizički dominantna ekipa, dosta brza i direktna. Dosta tehnički kvalitetna, tako da smo videli te neke stvari. Imaju i mana određenih, ali o tome ćemo sa igračima. Veoma intenzivna utakmica nas očekuje, dosta njihovih igrača završava u naših 16 metara, tako da moramo obratiti pažnju i biti fokusirani sve vreme", istakao je Stanojević. 

Novinare je interesovalo i da li će Partizanu odgovarati nerešen rezultat, pošto on takođe otvara prostor za popravke u Beogradu, na šta je trener "parnog valjka" odgovorio maglovito.

"Svaki aktivan rezultat koji možete na svom terenu da vratite i poništite je za mene pozitivan. Nekada možete da imate i loš rezultat, ali ste svesni da možete proći dalje. Dve utakmice su u pitanju, ne igramo jedno poluvreme i tako se i spremamo", rekao je strateg "parnog valjka". 

Upitan je trener crno-belih za stanje Gajasa Zahida, za koga je pre meča sa Napretkom rekao da se ne nalazi u potpunoj fizičkoj spremi. 

"Pa ne znam za koliko će biti spreman, videli ste i sastav ko je pošao na put. Na njega računam. Svi su spremni, Nikolić ima karton iz prethodnog evropskog meča, ali svi ostali će konkurisati", dovršio je Stanojević. 

Potom se medijima obratio kapiten crno-belih, Svetozar Marković.

"Veoma smo srećni što posle toliko godina igramo kvalifikacije za Ligu šampiona. Očekuje nas jedan veoma kvalitetan protivnik, ali na nama je da se još danas maksimalno pripremimo za sutrašnju utakmicu, i naravno prođemo u narednu fazu", istakao je Marković, i potom dodao o napadačima kijevskog tima:

"Pa da, imaju veoma kvalitetne pojedince. Pričali smo i analizirali, imamo još danas da se pripremimo i da pokušamo svi zajedno kao tim da igramo, branimo se, i isto tako napadamo. Jedino tako možemo da osvojimo željeni rezultat".

Podsećamo, crno-beli su danas saznali da će u slučaju prolaza u narednu rundu, pred sobom imati Glazgov Rendžers. Ukoliko, pak ne uspeju u svojoj nameri, u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope čekaće ih Lugano, ili istanbulski Fenerbahče. 

Duel u Poljskoj odigraće se bez prisustva navijača Partizana, a ovaj okršaj, kao i revanš u Beogradu sedam dana kasnije, možete pratiti na kanalu Arena 1 Premium. 

Komentari (0)

Sport