Fudbal

Gvardiola demantovao medije da će preuzeti selekciju Engleske

Komentari

Autor: Euronews

14/10/2024

-

08:57

Gvardiola demantovao medije da će preuzeti selekciju Engleske
Gvardiola demantovao medije da će preuzeti selekciju Engleske - Copyright Tanjug/David Davies/PA via AP

veličina teksta

Aa Aa

Fudbalskoj selekciji Engleske je potreban selektor top klase, to je sinoć javno rekao i vd selektor Li Krsli, ali on se, bar ne u ovom momentu, ne zove Pep Gvardiola.

Menadžer Mančester sitija je demantovao špekulacije medija da će biti sledeći selektor "Gordog Albiona".

"Nije tačno da sam ja sledeći selektor Engleske. Ja sam menadžer Mančester sitija", jasan je bio Gvardiola.

Međutim, Špancu ističe ugovor sa šampionom Engleske na krasju sezone i s obzirom da ga još nije produžio, a da klub na kraju sezone napušta sportski direktor Aitor Čiki Begiristajn, nagoveštava i rastanak "građana" i Gvardiole.

"Ništa još nisam odlučio, svašta može da se dogodi. U ovom momentu ne zna ništa. Još uvek moram da razmislim i odlučim šta želim da radim", rekao je Pep za "Če Tempo, če Fa".

 

 

Posle odlaska Gereta Sautgejta sa mesta selektora, Engleska još uvek traži adekvatnog novog stručnjaka koji bi jednu veoma kvalitetnu grupu fudbalera doveo do neke titule. Li Karsli definitivno nije taj iako je sa mladom selekcijom "Gordog Albiona" pobedio Španiju i osvojio EP do 21 godine.

"Ja sam tek na putu da postanem selektor koji treba Engleskoj", rekao je Karsli.

 

 

Meidji na Ostrvu ističu da u selekciji vlada haos i konfuzija, kako na terenu tako i van njega. Pobeda u Finskoj nije mnogo toga promenila, jer da bi se selekcija vratila u A Diviziju UEFA Lige nacija mora da pobedi Grčku u Atini sa dva gola razlike, a zatim i Republiku Irsku.

Selekcija koja ima Harija Kejna, Bukaja Saku, Fila Fodena, Džuda Belingema, Džeka Griliša i ostale asove mora da igra kvalitetnije, ofanzivnije, atraktivnije. To su poslednje dve godine govorili eminentni bivši asovi pout Alana Širera, Rija Ferdinada...

Za to je potreban stručnjak od integriteta i kvaliteta koji bi to mogao da ustroji na pravi način i Englesku dovede u red ekipe koja može da napadne evropsku i svetsku krunu. Pep Gvardiola bi po medijima bio jedan od idealnih kandidata, ali Engleska nema vremena da čeka Španca do leta jer kvalifikacije za Mundijal 2026. godine startuju u martu.

Komentari (0)

Sport