Fudbal

Mesi se povredio i plakao od sreće: Lautaro u produžetku doneo Argentini trofej Kopa Amerika

Komentari

Autor: Euronews

15/07/2024

-

07:48

Mesi se povredio i plakao od sreće: Lautaro u produžetku doneo Argentini trofej Kopa Amerika
Mesi se povredio i plakao od sreće: Lautaro u produžetku doneo Argentini trofej Kopa Amerika - Copyright Tanjug/AP Photo/Rebecca Blackwell

veličina teksta

Aa Aa

Argentina je odbranila titulu Kopa Amerike i sa 16. trofejem postala rekorder ovog takmičenja. Ujedno je posle Španije (EURO 2008, 2012, SP 2010) postala tek druga selekcija na svetu koja je osvojila tri uzastopna velika takmičenja (Kopa Amerika 2021. i 2024, SP 2022). Pala je odlična Kolumbija tek u produžetku, kada je najbolji strelac Serije A Lautaro Martinez u 112. minutu doneo trijumf od 1:0 (0:0, 0:0).

Finale Kopa Amerike je trebalo da bude spektakl a umalo i da se ne odigra, jer je meč u Majamiju kasnio 82 minuta. Amerikanci su očigledno imali druge bezbednosne prioritete, pa su dozvolili da više od 30.000 navijača dođe bez karte bukvalno do samih kapija stadtiona "Hard rok". I bilo je onih koji su ušli bez ulaznice, čak i kroz ventilacione otvore. Pevala je poluvremenu i Šakira, pa se i ono odužilo i trajalo više od 15 minuta.

 

 

U takvoj zbrci fudbaleri Argentine i Kolumbije opravdali su svoje na terenu. Prštalo je sve na terenu od brzine, snage, duela, nije bilo mnogo prilika jer u finalima ih često i nema. Lionel Mesi je silno želeo ovaj trofej, činio je sve da se oporavi do Kopa Amerike, ali je finale završio u suzama u 65. minutu. Jedan start Santijaga Arijasa pred kraj prvog poluvremena proizveo je povredu skočnog zgloba, Mesi je trpeo bolove i igrao koliko je mogao.

Međutim, selektor Lionel Skaloni, koji postaje jedan od najtrofejnijih selektora Argentine iako je tek četiri godine na klupi, uveo je u produžecima Lautara Martineza i posle samo šest minuta na terenu, sjajni golgeter Intera je iskoristio pas Lo Selsa i ostavio Argentinu na tronu Kopa Amerika.

 

 

Komentari (0)

Sport