Fudbal

uživo (KRAJ) Slovenija - Srbija 1:1: Luka Jović sprečio poraz "orlova"

Komentari

Autor: Euronews

20/06/2024

-

16:52

(KRAJ) Slovenija - Srbija 1:1: Luka Jović sprečio poraz "orlova"
(KRAJ) Slovenija - Srbija 1:1: Luka Jović sprečio poraz "orlova" - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

(UŽIVO) Slovenija - Srbija 1:1

Drugo poluvreme

Kraj meča

90+6. minut: GOOOL, Srbija izjednačuje na 1:1, strelac Luka Jović. Poslednji korner na meču, skok Jovića i gol za remi i ostanak u igri.

90. minut: pet minuta nadoknade.

88. minut; Dva prekida Srbije, pokušaj Ilića, ali sve je manje nade za "orlove".

83. minut: Samardžić jke pokušao sa 16 metara, tik pored stative.

80. minut: Srbija je iz pune ofanzive u drugom delu dozvolila da primi jevtin gol iz kontre. Posle prečke Mitrovića pala je energija cele ekipe. Slovenija je puna samopouzdanja, umalo Karničnik da još jednom matira Rajkovića.

72. minut: Prečka Mitrovića. Kakva prilika za izjednačenje, Mitrović je pogodio okvir gola sa pet metara.

69. minut: GOOOL! Vodi Slovenija 1:0, strelac Karničnik. Vodi Slovenija, Karničnik je oduzeo loptu na 20 metara od svog gola i stigao da pretrči 70 metara i da ga niko ne isprati. Dobar pas sa strane i laka egzekucija.

65. minut: Izvela je Srbija kontru, Mitrović je sa 16 metara šutirao visoko preko gola.

58. minut: Opasni su Slovenci iz kontre, Šeško je istrčao 50 metara, šutirao sa 16, ali se efektnom paradom istakao Rajković.

57. minut; Mnogo bolja igra Srbije u drugom delu, organizovanija, kreativnija, šteta što nisu iskorišćene dve prilike.

50. minut; Ponovo preti Srbija, Mitrović je pokušao galvom, korner...

49. minut: Centrirao je Gaćinović sa leve strane, Bijol je krenuo da izbije loptu i umalo nije postigao autogol.

47. minut: Novi zicer Mitroviću stvorio je Tadić, ali i kao u finišu prvog dela Jan Oblak je ušao u šut napadaču Srbije.

Počelo je drugo poluvreme, selektor Stojković je izvršio jednu izmenu, umesto Mladenovića na terenu je Mijat Gaćinović.

Prvo poluvreme

Kraj prvog poluvremena, nema golova. Slovencima je pripao prvi deo poluvremena, imali su dve prilike, zatim je Elšnik pogodio stativu. Srbija se probudila u psolednjih 15 minuta, dva pokućšaja Mitrovića i Vlahovića ishod je velike borbe.

42. minut: Velika šansa za Srbiju, loptu je Živković uputio na tereac, Mitrović se izborio za nju, šutirao, ali je Oblak odbranio. I da je bio gol radio bi VAR.

38. minut: Mnogo sreće za Srbiju, Elšnik je pogodio stativu, a Šeško je odbitak posleo iznad prečke.

31, minut: Velika prilika za Srbiju, posle kornerea Pavlović je zakačio loptu, a Mitrović je zakasnio da je ubaci u mrežu.

27. minut: Prva prilika za Srbiju. Vlahović je šutirao glavom posle centrašuta Mladenovića, ali je Oblak odbranio.

21. minut: Nismo želeli ovakvu sliku, Slovenija dominira, napada, Srbija je pinuđena da se brani. Nemaju "orlovi" odgovor na presing rivala.

15. minut: Srbija je autoritativno otvborila meč, ali tri greške "orlova" u opasnoj zoni na 25-30 metara od gola, doneli su dve prilike Slovencima. Mlakarove pretnje uspeo je da osujeti golman Rajković. Za sada Srbija ne uspeva da napravi dobru ofanzivnu akciju zbog dobor postavljene odbrane rivala.

8. minut: Slovenci prave dosta problema Srbiji po centrali, Mlakar je stigao na 12 metara od gola, ali je Rajković sjajno odbranio njegov udarac.

3. minut: Izgubio je loptu Saša Lukić na 25 metara od gola, pokušao je Čerin sa 18 metara, ali je lopta išla pravo u Rajkovića

Počela je utakmica u Minhenu, Srbija igra sigurno najvažniju utakmicu za ostanak na EURO, Slovenci imaju nešto manji pritisak jer su osvojili bod protiv Danske. Atmosfera na stadionu je sjajna, vatrena, očekuje se jedna otvorena fudbalska bitka. Pobednik dobija mnogo, poraženi će biti u problemu pred poslednje kolo. Ori se Bože Pravde...

Srbija u ovaj duel ulazi bez osvojenog boda, dok Slovenija ima jedan iz duela protiv Danske, te se očekuje da četa Dragana Stojkovića bude veoma ofanzivna.

Ukoliko "orlovi" ponove igru kao iz drugih 45 minuta susreta protiv Engleske, igrači Srbije mogu da se nadaju pozitivnom ishodu u susretu sa selekcijom Slovenije.

Uz takav model i pristup "orlovi" mogu da se suprostave svakoj ekpi na ovom EURO, a prema informacijama sa lica mesta sva je prilika da će mesto u timu od prvog minuta zauzeti kapiten Dušan Tadić i najbolji strelac nacionalnog tima, Aleksandar Mitrović, što garantuje veoma ofanzivnu igru.

Slovenija - Srbija 1:0

Stadion: "Fuzbal arena".
Sudija: Istvan Kovač.
Strelac: Karničnik u 69. minutu.

Srbija (3-4-1-2): Rajković - Pavlović, Milenković, Veljković - Mladenović, Ilić, Lukić (od 64. S. Milinković-Savić), Živković (od 82. Birmančević) - Tadić (od 82. Samardžić) - Mitrović, Vlahović (od 64. Jović).

Slovenija (4-4-2): Oblak - Janža, Bijol, Drkušić, Karničnik - Mlakar (od 63. Stanković), Elšnik (od 90+2. Brekalo), Čerin, Stojanović (od 76. Vipotnik) - Šeško (od 76. VErbič), Šporar.

Komentari (0)

Sport