Dejan Stanković

Dejan Stanković preuzeo Spartak iz Moskve

Komentari

Autor: euronews

16/05/2024

-

19:39

Dejan Stanković preuzeo Spartak iz Moskve
Dejan Stanković - Copyright Tanjug/(Tano Pecoraro/LaPresse via AP)

veličina teksta

Aa Aa

Vest dana stiže iz Rusije. Dejan Stanković preuzima Spartak iz Moskve, zvanično su objavili iz kluba. Posle Saše Ilića, još jedan srpski trener dobiće šansu u prvenstvu Rusije. 

Sa titulom u ruci, ali bez kupa Dejan Stanković je odlučio da napusti Ferencvaroš. Kako su preneli mediji iz Budimpešte, nekadašnji šef struke Crvene zvezde je dan nakon poraza od Pakša u finalu Kupa Mađarske odlučio da napusti klub, a danas se saznalo i gde će nastaviti karijeru.

Stanković je, prvo o tome obavestio klub, s obzirom da ima klauzulu u rangu četvoromesečne plate, što je po svemu sudeći aktivirao Spartak i uzeo ga za sledeću sezonu.

Dejan Stanković je Ferencvaroš preuzeo početkom septembra 2023. godine, a osvojio je titulu sa 16 bodova više od Pakša kolo pre kraja. Ipak, od istog rivala poražen u finalu Kupa Mađarske. 

Ferencvaroš je jesenas igrao u Ligi konferencije u grupi sa Čukaričkim, Fiorentinom i Genkom. Ekipa iz Budimpešte je prošla grupnu fazu, a u nastavku takmičenja ispao je od finaliste Olimpijakosa. 

Podsetimo, Stanković je pre Sampdorije i Ferencvaroša vodio Crvenu zvezdu, sa kojom je osvojio dve duple krune i dva puta igrao proleće u Ligi Evrope. 

Komentari (0)

Sport