Fudbal

Albert Nađ gasi požar u Humskoj: Problemi u igračkom kadru postoje, ali to ne sme da nas sputa na putu do cilja

Komentari

Autor: Euronews

01/05/2024

-

13:13

Albert Nađ gasi požar u Humskoj:  Problemi u igračkom kadru postoje, ali to ne sme da nas sputa na putu do cilja
Albert Nađ gasi požar u Humskoj: Problemi u igračkom kadru postoje, ali to ne sme da nas sputa na putu do cilja - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Nekada pomoćnik u štabu Igora Duljaja, Albert Nađ, promovisan je u novog šefa struke Partizana posle pada forme u završnici Superlige Srbije. Sada aktuelni trener je potpisao ugovor do kraja sledeće godine, tako da se može pretpostaviti da će dalji angažman ovisiti od rezultata u predstojećoj polusezoni. 

Na konferenciji za medije povodom promocije, Nađ se obratio medijima ističući rešavanje problema koji su morili "parni valjak" u prethdnom periodu kao prioritet, a takođe je naglasio svoja očekivanja, kako o stručnog stanja, tako i od igračkog kadra. 

"Sve se izdešavalo brzo. Imali smo seriju kikseva, tri u prvenstvu, jednu u Kupu. Ljudi koji vode klub odlučili su da promene nešto. Pred nama je niz teških utakmica do kraja prvenstva, a TSC nam je prišao na samo četiri boda. Svako ima svoju filozofiju rada i dolaska do cilja, a to je pobeda. Sutra nas očekuje teška utakmica, po mom mišljenju rival koji trenutno igra najbolji fudbal u Srbiji. Problemi u igračkom kadru postoje, što zbog povreda, što zbog kartona, ali to ne sme da nas sputa na putu do cilja. Partizan mora da pobeđuje svakog rivala u Srbiji. Nismo u prilici da pretimo, ali očekujem najbolje", istakao je Albert Nađ i dodao da mu je trenutno zaposlenje oduvek veliki san:

 

 

"Želja da postanem trener Partizana postojala je od ranije, ali ne možeš baš da biraš kada će doći taj trenutak. Sada je došao taj momenat i velika mi je čast. Najveću odgovornost imam prema pokojnom ocu koji mi je davne 1977. rekao da ne trebam da idem na crveno-belu stranu Topčiderskog brda, već na crno-belu stranu. Posle toga sam postao igrač Partizana, kapiten, reprezentativac, bio sam funkcioner, sada sam trener. Nažalost, otac nije dočekao moju poslednju ulogu, jer je preminuo pre dve godine, ali život ide dalje, a Partizan je život". 

Nađ je naglasio da će fokus biti na rešavanju odbrambenih problema evidentnih u već minuloj sezoni. Primera radi, crno-beli su večitom rivalu, Crvenoj zvezdi, na tri derbija dopustili oko 70 šuteva. 

"Problem odbrane rešićemo od napada. Čuvena je floskula, ali istina, da napad kreće od odbrane. Moramo sve to da iznivelišemo, pa da budemo podjednako dobri i u odbrani i u napadu. Nisam još odlučio s kojim timom ćemo igrati sutra, zbog pomenutih kadrovskih problema". 

Za kraj, istakao je najveće uticaje, među kojima su imena od kojih se u svetskom fudbalu ledi krv u venama. 

"Radio sam sa izuzetnim trenerima, od Ivice Osima, preko Ljubiše Tumbakovića, Vladimira Vermezovića, Radomira Antiće... Ne bih da izdvajam najboljeg. Svi su imali uticaj na moj igrački razvoj i sadašnji trenerski rad. Vrsne trenere sam imao i u inostranstvu, pomenuo bih Luisa Aragone. Danas su u svetskom fudbalu Ančeloti, Klop, Murinjo - na koga bih da se ugledam, pa na sve njih zajedno", dovršio je Nađ. 

Komentari (0)

Sport