Fudbal

Duljaj: Pažnju moramo da usmerimo na podršku našim igračima, da se Nenad Lalatović ne uzima u usta

Komentari

Autor: Euronews

29/03/2024

-

16:20

Duljaj: Pažnju moramo da usmerimo na podršku našim igračima, da se Nenad Lalatović ne uzima u usta
Igor Duljaj - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Partizan u subotu u poslednjoj utakmici 27. kola Superlige Srbije dočekuje Spartak iz Subotice. Obe ekipe su na pauzu otišle posle "kikseva". Subotičani su izgubili na domaćem terenu od TSC-a, dok je Partizan igrao nerešeno (1:1) protiv Mladost iz Lučana. 

Igor Duljaj, trener crno-belih pozvao je navijače da navijaju fer i korektno, odnosno da ne vređaju porodicu Nenada Lalatovića.

„Publika koja bude došla mora da bude posebna. Biti poseban znači biti drugačiji od drugih. Našu pažnju moramo da usmerimo na podršku našim igračima, da se Nenad Lalatović ne uzima u usta. Ni on, ni njegova porodica. Lalatović mi je prijatelj iz vremena kad smo zajedno bili u Šahtjoru, uz to je i kolega, bez obzira na to što je bio igrač i trener Zvezde. Možete da zviždite, ali nemojte porodicu da mu dirate“, istakao je Igor Duljaj, trener Partizana".

Trojica igrača nedostajala su šefu struke crno-belih u minulom periodu.

"Imali smo nekoliko dana odmora posle utakmice protiv Napretka. Baždar i Kovačević su bili odsutni, napredak Saldanje dobro teče. Videćemo za koliko će da se oporavi. Radili smo taktičke zamisli, ono što i do sada. Bili su jaki treninzi. Svi su bili prisutni, imali smo jedan uobičajen rad, ritam…

U minulom periodu radili su fudbaleri Partizana na ispravljanju grešaka. Ne krije Duljaj da je poseban osvrt bio na defanzivnim prekidima.

"To se smanjuje dobrim radom, treninzima. Moja odgovornost, ide na moja pleća. Radili smo defanzivne prekide, kao i ofanzivne. To je više do koncentracije i do karaktera. Mislim da su igrači svesni da moraju mnogo bolje kad su te stvari u pitanju. Imali smo dosta šansi i protiv Napretka i protiv Lučana. Pamti se samo rezultat jer smo u poslednje tri utakmice bez pobede. Ova utakmica protiv Spartaka nam je važna, važna su nam tri boda da bismo se vratili na pravi put".

Iako su svi gotovo prežalili crno-bele u borbi za titulu, posle tri meča bez pobede Partizan se ne odriče prve pozicije.

"Kada sam pričao o ciljevima, to je evropska karta. To je borba za sam vrh tabele, mi smo i dalje u tom ambijentu da se borimo za sam vrh. Nama je najvažnija sutrašnja utakmica, a to je sutrašnja utakmica. Ne razmišljamo o utakmicama posle Spartaka. To je jedina tema, samo Spartak".

Trener crno-belih nije želeo da komentariše mnogo disciplinsku prijavu sudije Nikole Radakovića posle meča sa Napretkom.

"Iskren da budem, ne čitam sportske vesti. Čitam zbivanja u zemlji i inostranstvu. Ne bih da komentarišem. Znam koji je moj cilj, znam šta je istina. Ima onaj gore koji sve gleda. Ako ispravno radiš, vrata će sama da se otvore. Nemam dalji komentar".

Osvrnuo se Igor Duljaj i na reprezentativni fudbal.

"Zavisi iz kog ugla gledate, rezultatski je A reprezentacija posle 24 godine na Evropskom prvenstvu. Taj cilj je ostvaren. Nisam kompetentan da pričam o mlađim selekcijama. Moramo da vidimo gde je problem, da li ti igrači igraju u svojim klubovima. Mi smo samo servis da pomognemo našim reprezentacijama. Ima tu mnogo starijih kolega koje imaju dosta veće iskustvo koje mogu da pomognu. Često se menjaju treneri. I u reprezentaciji i u klubovima. Mora da postoji neki sistem, ali ja nemam iskustvo vođenja reprezentacije. To su različite stvari, kad ste u kubu imate ekipu na okupu, kad ste selektor imate malo vremena da pripremite šta želite. Sistem je ključ svega", zaključio je Duljaj. 

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Sport