Fudbal

Podvig za istoriju: Pobeda Rivera u Kopa Libertadores bez pravog golmana i izmena

Komentari

Autor: Vladimir Sukdolak

20/05/2021

-

10:51

Podvig za istoriju: Pobeda Rivera u Kopa Libertadores bez pravog golmana i izmena
Podvig za istoriju: Pobeda Rivera u Kopa Libertadores bez pravog golmana i izmena - Copyright Tanjug/Juan Ignacio Roncoroni/Pool via AP

veličina teksta

Aa Aa

Igrač sredine terena, Enco Perez, čuvao je mrežu River Plate 90 minuta na utakmici protiv Santa Fea u najjačem klupskom takmičenju Južne Amerike – Kopa Libertadores. Na ovu odluku bio je primoran trener kluba iz Buenos Ajresa, Marselo Galjardo, usled velikih problema sa zaraženim igračima koronom.


Čak 25 prvotimaca Rivera, među kojima i četvorica golmana, bilo je pozitivno na Covid-19 pred duel sa Santa Feom. Galjardo se našao na mukama i morao je da sastavi tim bez golmana, a da pritom nije imao pravo na doregistraciju igrača.
 


Perez je postao junak Rivera, jer je njegov tim pobedio 2:1, u do sada neviđenim uslovima i okolnostima na ovako visokom nivou takmičenja.


Rezervni igrači argentinskog velikana igrali su kao u transu i već posle šest minuta imali prednost 2:0. Strelci su bili Fabricio Anhileri u trećem i Hulijan Alvarez u šestom minutu. Santa Fe je uspela samo da ublaži poraz preko Kelvina Osorija u 73. minutu.

Marselo Galjardo nije imao pravo ni na jednu izmenu, jer je na raspolaganju imao tačno 11 igrača!

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Sport