Poznati

Kikbokser i antivakser Frederik Sinistra preminuo od korone: Zagovarao ideju da je kovid 19 "mali virus"

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Večernji list

22/12/2021

-

13:59

Kikbokser i antivakser Frederik Sinistra preminuo od korone: Zagovarao ideju da je kovid 19 "mali virus"
Kikbokser i antivakser Frederik Sinistra preminuo od korone: Zagovarao ideju da je kovid 19 "mali virus" - Copyright Instagram.com/fred_sinistra

veličina teksta

Aa Aa

Belgijski kikbokser Frederik Sinistra preminuo je u 42. godini od koronavirusa. Kikbokser nije bio vakcinisan, a poznat je po tome što je kritikovao mere za sprečavanje širenja zaraze.

"Mnogo vas me pita šta je sa mnom, od sveg srca vam hvala. Osećam se sve bolje. Plen ili predator? Moj stav je potpuno isti kao i do sada. Nema potrebe da vam govorim o svom izboru. Nastaviću da se borim do smrti kao čovek, a da nikada ne odustanem i ne umrem bez žaljenja... Snaga i čast",  napisao je u objavi 29. novembra, uz fotografiju iz bolnice.

Gotovo dve nedelje kasnije objavio je da će se "vratiti hiljadu puta jači". Sinistra je odlučio da na sopstvenu odgovornost izađe iz bolnice i da nastavi da se leči kod kuće. Preminuo je posle samo nekoliko dana, tačnije 16. decembra.

On je inače, na nagovor trenera Osmana Jigina i otišao u bolnicu. Ipak, nije izdržao dugo i zatražio da se leči kod kuće. Kako prenosi Večernji list do kraja je zadržao stav da se radi o "malom virusu", kao i da su uvedene mere u Belgiji nepotrebne, kontraproduktivne i besmislene. Iza sebe je ostavio suprugu i dvoje dece.

 

Komentari (0)

Magazin