Aktuelno iz kulture

"Pobedi znanjem": Otvoren Školski dan na Sajmu knjiga

Komentari

Autor: Tanjug

24/10/2024

-

13:49

"Pobedi znanjem": Otvoren Školski dan na Sajmu knjiga
"Pobedi znanjem": Otvoren Školski dan na Sajmu knjiga - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Na Beogradskom sajmu gde je u toku 67. Međunarodni sajam knjiga, danas je otvoren Školski dan na štandu Ministarstva prosvete, u okviru Sajma obrazovanja i nastavnih sredstava.

Državni sekretar u Ministarstvu prosvete Jasmin Hodžić izrazio je čast i zadovoljstvo što je imao priliku da otvori dan koji se održava pod sloganom "Pobedi znanjem", a koji je posvećen učenicima i prosvetnim radnicima.

"Pored toga, bilo je zadovoljstvo prisustvovati jednoj radionici koju je održala naša proslavljena šampionka u tekvondou Aleksandra Perišić. Osim zanimljivog izlaganja koje je ona imala, imali smo priliku da čujemo vrlo interesantna pitanja koja su postavljali naši najmlađi školarci", rekao je Hodžić Tanjugu.

Tanjug/Sava Radovanović

 

Prema njegovim rečima, posetioci štanda Ministarstva prosvete imaće priliku da se upoznaju sa radom školskih zadruga osnovnih, ali i da pogledaju nekoliko prezentacija srednjih škola iz Srbije.

On je ranije na svečanom otvaranju rekao da je Sajam knjiga više od šest decenija najreprezentativnija manifestacija u regionu i pravo mesto za negu ljubavi prema čitanju i učenju.

"Ovaj događaj privlači sve generacije i zato jeste tako poseban. Obrazovani ljudi su sposobni da doprinesu svom okuženju i da budu inicijatori pozitivnih promena", izjavio je Hodžić.

Prema njegovim rečima, obrazovanje nije samo sredstvo sticanja znanja, već i put ka razvoju kreativnog mišljenja.

"Obrazovanje je najmoćnije oružje koje može promeniti svet", zaključio je Hodžić citirajući Nelsona Mendelu.

Komentari (0)

Kultura