Aktuelno iz kulture

Momčilu Bajagiću pripala GODUM nagrada za 40 godina karijere

Komentari

Autor: Tanjug

14/10/2024

-

14:36

Momčilu Bajagiću pripala GODUM nagrada za 40 godina karijere
"Bajaga i instruktori" koncertom obeležili 40. rođendan na beogradskom Ušću - Copyright Tanjug/Marko Đoković

veličina teksta

Aa Aa

Udruženje muzičara džeza, zabavne i rok muzike Srbije saopštilo je danas da će svoje godišnje nagrade "GODUM" svečano uručiti 23.oktobra u Ustanovi kulture "Vuk".

"Simbolično, u godini obeležavanja velikog jubileja 40 godina postojanja i uspešne karijere, nagrada za životno delo otišla je u ruke Momčila Bajagića Bajage", rečeno je u saopštenju.

Kako je navedeno, nagrada za rok muziku, koja od ove godine nosi ime "Borisav Bora Đorđević" pripala je Nikoli Vranjkoviću".

Udruženje je saopštilo da je najuspešniji pop izvođač Tijana Bogićević, a talentovanoj Ivi Lorens biće dodeljeno priznanje "Miroslav Miša Aleksić" za mlade nade. 

"Dobitnik 'GODUM' nagrade 'Duško Gojković' za džez muziku je Ivan Aleksijević. Nagrađeni će na dodeli nastupiti uz pratnju orkestra sastavljenog od vrhunskih muzičara", najavili su organizatori.

Kako je najavljeno, biće dodeljene povelje za doprinos razvoju muzičkog stvaralaštva i interpretacije džez, zabavne i rok muzike, uz priznanja autorima i izvođačima nejemitovanijih pesama u prošloj godini, koje Udruženje dodeljuje u saradnji sa organizacijama SOKOJ i PI. 

"Dobitnik posebne povelje povodom 50 godina rada i posvećenosti muzičkom stvaralaštvu je Srđan Marjanović", rečeno je u saopštenju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura