Aktuelno iz kulture

Pamela Anderson konačno zablistala u dramskoj ulozi u novom filmu Đije Kopole: "I sama sam sebe potcenjivala"

Komentari

Autor: Euronews Srbija

10/09/2024

-

13:15

Pamela Anderson konačno zablistala u dramskoj ulozi u novom filmu Đije Kopole: "I sama sam sebe potcenjivala"
Pamela Anderson konačno zablistala u dramskoj ulozi u novom filmu Đije Kopole: "I sama sam sebe potcenjivala" - Copyright Tanjug/AP/Evan Agostini

veličina teksta

Aa Aa

Na Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu koji je počeo proteklog vikenda, premijerno je prikazan film "The Last Showgirl" rediteljke Đije Kopole, u kom je glavna uloga poverena Pameli Anderson. To je prva velika uloga glumice, koja se proslavila u planetarno popularnoj seriji "Čuvari plaže", ali i jedna od najozbiljnijih u njenoj karijeri.

Priča prati plesačicu koja trideset godina zabavlja goste jednog kazina u Las Vegasu, ali kada njen šou bude isključen iz programa, mora brzo da pronađe način da preživi. 

Pored Anderson, u filmu igraju i Kirnan Šipka, Brenda Song, Bili Lurd i Džejmi Li Kertis.

Pamela je dobila gromoglasan aplauz kada se pojavila na konferenciji nakon premijere filma.

"Celog života sam se spremala za ovaj film. Nikad nisam bila tako sigurna kao u njega", rekla je glumica.

"Last Showgirl" nudi sasvim drugačiju stranu često objektifikovane zvezde, koja je svojevremeno bila deo "Playboy" porodice. Prošla godina za nju je bila prelomna, jer je tada svetu predstavljen njen dokumentarni film "Pamela, A Love Story" koji ju je ponovo vratio pod svetla reflektora.

Nikad nije kasno za novi početak

Uprkos tome što je u Holivudu decenijama, Pamela nikad nije dobila tako značajnu ulogu kao što je rola u novom filmu Đije Kopole, piše Variety.

Tanjug/AP/Paige Taylor White

 

"I sama sam sebe potcenjivala. Ali došlo je u pravom trenutku. Sve dođe u pravom trenutku. Zvezde su se poravnale, a sada sve deluje nekako nadrealno, kao da ću se probuditi, a da se ništa od ovoga nije desilo. Onda ću se stvarno iznervirati, jer se zaista osećam blagosloveno i srećno što imam ovu priliku i šansu da imam ovaj život, koji sam nekada davno mislila da mogu imati. Onda su se stvari prekinule, život se prekinuo", ispričala je Anderson.

Ona je kao Si Džej u seriji "Čuvari plaže", koju je igrala tokom pet sezona, stekla status seks simbola. 

Pozirala je na rekordnih trinaest naslovnih strana časopisa "Playboy", a dobila i glavnu ulogu u seriji "V.I.P." i filmu "Barb Wire", koji je uprkos njenoj popularnosti, proglašen jednim od najgorih filmova te godine i dobio šest "Zlatnih malina". 

Osim po glumi, Pamela je bila poznata i po svom burnom ljubavnom životu, a njen brak sa rok zvezdom Tomijem Lijem je ovekovečen u seriji "Pam & Tommy", koja je nedavno premijerno prikazana u Americi.

Vianney Le Caer/Invision/AP

 

Prve epizode serije dočekane su uz brojne kritike, kako na račun prikazane golotinje, tako i zbog činjenice da njeni tvorci nisu dobili saglasnost Pamele i Tomija za njeno snimanje. 

Kako bi povratila kontrolu nad sopstvenim narativom, glumica je odlučila da objavi memoare ("Love, Pamela") i dokumentarac na Netfliksu ("Pamela, A Love Story") u kom sama pripoveda o svom životu, iskustvima i sećanjima, u režiji Rajana Vajta. 

Danas, kada konačno ima priliku da izađe izvan formata u koji ju je šou industrija smestila posle "Čuvara plaže", Anderson u 57. godini iznova gradi svoju karijeru, a uskoro će zaigrati uz Lijama Nisona u rimejku komedije "Goli pištolj".

Glumica kaže da to što je potcenjivana svih ovih godina ima i dobre strane.

"Dobro je biti u poziciji da se od vas ništa ne očekuje. Možete sve iznenaditi tako što ćete izgovoriti potpunu rečenicu. Odmah postajete genije", našalila se Pamela.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura