Aktuelno iz kulture

Vikend za pamćenje – Ed Širan ove subote na Ušću

Komentari

Autor: PR

13/08/2024

-

16:39

Vikend za pamćenje – Ed Širan ove subote na Ušću
Vikend za pamćenje – Ed Širan ove subote na Ušću - Copyright Promo

veličina teksta

Aa Aa

Ove subote, Beograđane očekuje nezaboravan provod uz najveće hitove Eda Širana – omiljenog riđeg tipa sa gitarom koji ima neverovatnu sposobnost da životne situacije, ljubavne izazove i jake emocije transformiše u pesme koje zna i voli čitav svet. Činjenica da će Ed prirediti šou koji obožavaoci neće zaboraviti za čitav život se ne dovodi u pitanje, ali šta se to zapravo sprema na Ušću 17. avgusta? Hajde da uradimo kratak osvrt.

Poreklom iz Halifaksa u Engleskoj, Ed je svoju muzičku karijeru započeo realtivno skromno, kao talentovani lokalni pevač i tekstopisac u usponu. Prelomni momenat u karijeri dolazi sa prvim studijskim albumom „+“, koji je sadržao hit singl “The A Team.” Ova pesma, sa teškom emotivnom pozadinom uslovila je sveden i emotivan izraz koji je Ed uz puno truda preneo i na živu scenu i nastavio da razvija tokom godina. Na kružnoj bini, koja će biti okružena visokim nosećim stubovima i masivnim LED ekranom, njegove pesme će, bez obzira na udaljenost, moći na identičan način da dožive hiljade posetilaca.

Naravno, biće tu i veselih numera za subotnje đuskanje, koje su Širanu tokom karijere donele niz najvećih priznanja. Uz nekoliko Grammy nagrada, uključujući onu za Pesmu godine za “Thinking Out Loud”, njegov album treći album doživeo je ogroman uspeh i važi za jedno od najprodavanijih izdanja decenije, pre svega zahvaljujući hitu “Shape of You“, čiji je zarazni ritam jednostavno nemoguće izbaciti iz glave. To je jednostavno jedan od onih refrena koji se pamte zauvek, a u formatu velike turneje zvuči utoliko impresivnije.

Cilj  „+–=÷x“  („Matematičke“) turneje je da po celom svetu proslavlja ciklus Širanovih najuspešnijih albuma po kojima je i dobila naziv. A kakva bi to bila proslava bez malo vatrometa? Uz dobar provod i Edovo neobavezno ćaskanje između pesama, puno truda je uloženo u pirotehniku i ostale vizuale koji predstavljaju poslednju reč koncertne tehnologije na svetskom nivou. Ideja je da se iskustvo velike koncertne arene prenese na otvoreno bez kompromisa, tako da će svi domaći ljubitelji Eda moći da uživaju u istim standardima i upečatljivim koreografskim iznenađenjima kao i ostali fanovi širom sveta.

Naravno, pre svega ostalog, na koncert Eda Širana se ide zbog sjajnih pesama. “Bad Habits“, stvar koja je dokazala Edov umetnički rast i brzo pobrala simpatije obožavalaca zbog svoje neobuzdane energije, idealna je za pevanje sa publikom i biće samo jedan u moru hitova koji će se slušati tokom nastupa u trajanju od nekoliko sati. Naravno, šanse da će na scenu iskočiti Eminem ili Tejlor Svift možda manje nego što bi se htelo, šuška se da će Ed u solo izdanju izvesti i neke od svojih famoznih dueta. A kad smo već kod gostiju, tu je i „predjelo“ – pre nego što će Ed preuzeti štafetu, publiku će zagrejati čuveni kantautor Kalum Skot, koji se probio viralnom obradom hita „Dancing on My Own“.

Iako se, prema nekim predviđanjima, u subotu očekuje i mestimično tmurno vreme, Ed će svojom harizmom ozariti sve koji se to veče pojave na Ušću. Brojke na striming servisima i nagrade su, naravno, važne, ali za njega, kao svakog pravog umetnika, na prvom mestu će uvek biti autentična veza sa publikom, naročito u zemlji koju do sada još nije imao priliku da poseti.

Ako ste već spremili svoje ulaznice, Ed Širan i agencija Honeycomb obećavaju vikend za pamćenje. A ako još uvek niste, ovo je poslednja šansa da odete na https://honeycomb-live.com –  sedeća mesta su uveliko rasprodata, i ostalo je još malo karata!

Komentari (0)

Kultura