Aktuelno iz kulture

Otkrivena lista izvođača koji će nastupiti na ceremoniji zatvaranja Olimpijskih igara: Poseban šou izvodi Tom Kruz

Komentari

Autor: Euronews

09/08/2024

-

11:17

Otkrivena lista izvođača koji će nastupiti na ceremoniji zatvaranja Olimpijskih igara: Poseban šou izvodi Tom Kruz
Otkrivena lista izvođača koji će nastupiti na ceremoniji zatvaranja Olimpijskih igara: Poseban šou izvodi Tom Kruz - Copyright AP/Rob Grabowski, Tanjug/AP/Frank Franklin II, Aurelien Morissard, Amy Harris

veličina teksta

Aa Aa

Olimpijske igre u Parizu biće svečano zatvorene u nedelju 11. avgusta, a konačno je objavljena i lista izvođača koji će nastupiti na ceremoniji.

Umetnički direktor Tomas Žoli i izvršni direktor događaja Tjeri Rebul angažovali su Bili Ajliš, Snup Doga i grupu Red Hot Chili Peppers da nastupe u okviru muzičkog segmenta događaja.

Prema saopštenju, pore izvođenja uživo, biće prikazani i ranije snimljeni performansi s temom Los Anđelesa, koji će biti domaćin Olimpijskih igara 2028, a program će koordinirati producent Ben Vinston, u saradnji sa francuskim kolegama.

Pored svetskih zvezda, predstaviće se i francuski bendovi AIR i Phoeniks, a najavljene su i vratolomije u izvođenju Toma Kruza.

Rebul, koji je producirao kontroverznu ceremoniju otvaranja, naveo je da je Žoli pripremio šou sa motivima naučne fantastike i distopije, kako bi istakao neophodnost očuvanja tradicije Olimpijskih igara u svetu.

Francuska ministarka sporta Ameli Udea Kaster rekla je za "FranceInfo" da ima "apsolutno poverenje" da će Žoli i njegov tim još jednom "očarati svet". Takođe je dodala da će biti uvršten "dašak francuskog elektro-popa", koji je postao poznat širom sveta.

Na kraju ceremonije zatvaranja, gradonačelnica Los Anđelesa Karen Bas preuzeće Olimpijsku baklju od gradonačelnice Pariza An Hidalgo i odneti je kući.

Euronews piše da se nakon pretnji terorističkim napadom u Beču, očekuju pojačane mere bezbednosti na ceremoniji zatvaranja. 

Letnje Olimpijske igre u Los Anđelesu odigraće se između 14. i 30. jula 2028.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura