Evropa

Pahor odlikovao Angelu Merkel najvišim slovenačkim ordenom

Komentari

Autor: Tanjug

05/10/2021

-

22:52

Pahor odlikovao Angelu Merkel najvišim slovenačkim ordenom
Pahor odlikovao Angelu Merkel najvišim slovenačkim ordenom - Copyright Tanjug/Kay Nietfeld/DPA via AP, Pool

veličina teksta

Aa Aa

Slovenački predsednik Borut Pahor odlikovao je danas nemačku kancelarku Angelu Merkel Ordenom za naročite zasluge zbog ličnog doprinosa produbljenju odnosa dve zemlje kao i zbog njenog kredibilnog liderstva u Evropi.

"Angela Merkel je sposobna za ono što je najteže u politici. Ona inspiriše poverenje u ljudima i veru da će se sve dobro završiti. To se ne postiže talentom, već radom, uspesima i sopstvenim primerom", poručio je Pahor dodeljujući kancelarki najviše slovenačko odlikovanje.

On je rekao da je Merkelova, koja posle 16 godina odlazi sa vlasti u Nemačkoj, uvek dolazila do rešenja tragajući za kompromisima i kroz dijalog, čak i sa najtežim i najneprijatnijim sagovornicima, prenosi STA.

Štavise, kako je istakao, Merkelova je tvorac dalekosežnih rešenja kao pragmatična političarka odgovornih vizija i osoba koja ijma čvrstu veru u zajedničku evropsku budućnost.

Merkelova je zahvalila Pahoru na priznanju i rekla da je njime počastvovana ističući da je obaveza za nju i sve buduće nemačke vlade da nastave rad na razvoju bliskih, dobrih i prijateljskih odnosa među zemljama i narodima.

 

Komentari (0)

Evropa