Evropa

Radnička partija Kurdistana preuzela odgovornost za teroristički napad u Ankari

Komentari

Autor: Tanjug

25/10/2024

-

18:00

Radnička partija Kurdistana preuzela odgovornost za teroristički napad u Ankari
Tanjug/AP/Yavuz Ozden/Dia - Copyright Tanjug/AP/Yavuz Ozden/Dia

veličina teksta

Aa Aa

Radnička partija Kurdistana (PKK) danas je preuzela odgovornost za teroristički napad u Ankari, u kojem je ubijeno pet osoba, a povređeno 20.

U saopštenju vojnog krila PKK navodi se da su napad na prostorije vazduhoplovne i odbrambene kompanije TUSAS izvela dva člana takozvanog ''Besmrtnog bataljona" kao odgovor na turske ''masakre" i druge operacije u kurdskim regionima, prenosi AP.

Muškarac i žena su u sredu upali u prostorije TUSAS-a na periferiji Ankare, podmetnuvši eksploziv i otvorivši vatru. Žena napadač oduzela je sebi život detonirajući eksplozivnu napravu nakon što je povređena u razmeni vatre na ulazu u kompleks, rekao je ministar unutrašnjih poslova Ali Jerlikaja.

Napadač je bacio ručne bombe na snage bezbednosti koje su se približavale, a zatim je detonirao eksplozivnu napravu u toaletu obližnje zgrade "shvativši da nema izlaza", dodao je ministar.

Turska je prethodno za napad okrivila PKK i odmah pokrenula seriju vazdušnih udara na lokacije i objekte za koje se sumnja da ih ta militantna grupa koristi u severnom Iraku ili u severnoj Siriji.

"Saznanja idu u pravcu da je teroristički napad na kompaniju TUSAS izveden nakon infiltracije terorista iz Sirije", rekao je ranije danas turski predsednik Redžep Tajip Erdogan.

Komentari (0)

Evropa