Evropa

Ukrajina objavila video snimak za koji tvrdi da prikazuje severnokorejske trupe stacionirane u Rusiji (VIDEO)

Komentari

Autor: Euronews

20/10/2024

-

10:58

Ukrajina objavila video snimak za koji tvrdi da prikazuje severnokorejske trupe stacionirane u Rusiji (VIDEO)
Ukrajina objavila video snimak za koji tvrdi da prikazuje severnokorejske trupe stacionirane u Rusiji (VIDEO) - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Ukrajina je objavila video snimak za koji tvrdi da prikazuje severnokorejske trupe stacionirane u Rusiji, preneo je Euronews.

Objavljivanje snimka usledilo je nakon tvrdnji šefa ukrajinske vojne obaveštajne službe da oko 11.000 severnokorejskih pešadinaca trenutno trenira u istočnoj Rusiji.

Ukrajinski zvaničnici objavili su video na kojem se navodno vidi desetine severnokorejskih vojnika kako bi sakupili rusku vojnu opremu, za koji kažu da pokazuje uvođenje trupa koje je Pjongjang poslao u sukob.

Na snimku, koji je objavio ukrajinski Centar za strateške komunikacije i bezbednost informacija, koji deluje u okviru Ministarstva kulture i informisanja, navodno se vide severnokorejski vojnici koji stoje u redu da pokupe torbe, odeću i drugu odeću od ruskih vojnika.

"Ovaj video smo dobili iz sopstvenih izvora. Ne možemo da pružimo dodatnu verifikaciju od izvora koji su nam ga dali zbog bezbednosnih razloga", rekao je šef centra Ihor Solovej.

 

 

"Na snimku se jasno vidi kako građani Severne Koreje dobijaju ruske uniforme pod rukovodstvom ruske vojske", rekao je on.

"Za Ukrajinu je ovaj snimak važan jer je to prvi video-dokaz koji pokazuje učešće Severne Koreje u ratu na strani Rusije. Sada ne samo oružjem i granatama već i ljudstvom", naveo je on.

Centar tvrdi da je snimak snimio ruski vojnik poslednjih dana, ali nisu rekli kako je do snimka došlo.

Lokacija je nepoznata.


 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa