Evropa

"Radi se o važnom igraču": Kolumbija izručila Holandiji muškarca osumnjičenog za trgovinu drogom

Komentari

Autor: Tanjug

02/09/2024

-

09:34

"Radi se o važnom igraču": Kolumbija izručila Holandiji muškarca osumnjičenog za trgovinu drogom
"Radi se o važnom igraču": Kolumbija izručila Holandiji muškarca osumnjičenog za trgovinu drogom - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Kolumbija je svog državljanina Žana Pola H.B. izručila Holandiji zbog sumnje u trgovinu drogom, a holandsko državno tužilaštvo je saopštilo da se radi o "važnom igraču" u međunarodnoj trgovini narkoticima.

Kako se navodi, Kolumbijac je proizvodio kristal met u velikim količinama u Holandiji za meksičke kriminalce i navodno je švercovao kokain iz Latinske Amerike u Evropu.

Potraga za muškarcem počela je nakon što je 2019. u Holandiji pronađeno 2.500 kilograma kristal meta, a tokom istrage otkriveno je nekoliko laboratorija za proizvodnju droge u Evropi i uhapšeno je više od 50 osumnjičenih.

NL tajms prenosi da je 44-godišnji Kolumbijac služio kao "kontakt osoba" između latinoameričkih i evropskih krijumčara, a on se sumnjiči i za pranje novca.

Žan Pol H.B, poznat i pod alijasom Sodapapi, je navodno prebacio oko 20 miliona evra iz Holandije u Meksiko i Kolumbiju.

On je prošlog jula uhapšen u zapadnoj Kolumbiji na zahtev Holandije.

Ranije je iz Državnog tužilaštva saopšteno da će osumnjičeni i još 12 osoba biti privedeni sudu na jesen, a sutra će biti poznato da li će mu biti produžen pritvor.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa