Evropa

Objavljen identitet napadača iz Zolingena: Osumnjičeni došao u Nemačku krajem 2022. i zatražio azil

Komentari

Autor: Tanjug

25/08/2024

-

18:37

Objavljen identitet napadača iz Zolingena: Osumnjičeni došao u Nemačku krajem 2022. i zatražio azil
Objavljen identitet napadača iz Zolingena: Osumnjičeni došao u Nemačku krajem 2022. i zatražio azil - Copyright Tanjug/A/Uli Deck

veličina teksta

Aa Aa

Osumnjičeni za napad u Zolingenu u kojem su tri osobe ubijene a osam povređeno identifikovan je kao 26-godišnji Sirijac Isa Al H., a premijer pokrajine Severna Rajna-Vestfalija, Hendrik Vist, opisao je napad kao akt terorizma.

Tužilaštvo u Diseldorfu saopštilo je da se sumnja da je napadač pripadnik Islamske države, prenosi Reuters.

Prezime osumnjičenog nije saopšteno zbog nemačkih zakona o privatnosti. 

Tanjug/A/Uli Deck

 

Tužioci su naveli da je "zbog svojih radikalnih islamističkih uverenja" on pokušao da ubije što više ljudi za koje je smatrao da su nevernici, ubadajući ih više puta nožem u vrat i gornji deo tela.

Osumnjičeni je živeo u domu za izbeglice u Zolingenu koji je juče pretražen, kazao je ministar unutrašnjih poslova pokrajine Severna Rajna-Vestfalija, Herbert Rojl. 

Magazin Špigl preneo je, citirajući neidentifikovane bezbednosne izvore, da je osumnjičeni došao u Nemačku krajem 2022. i zatražio azil.

Tanjug/A/Uli Deck

 

Nemačko savezno tužilaštvo preuzelo je istragu o napadu nožem u gradu Zolingen, u kojem su u petak ubijene tri, a povređeno osam osoba, navodeći da se sumnja na terorizam.

Nemačka policija jutros je saopštila da je uhapsila muškarca osumnjičenog za napad u gradu Zolingenu, da je reč o Sirijcu i da je on priznao zločin.

Teroristička organizacija Islamska država (IS) preuzela je u subotu odgovornost za napad u Zolingenu.

IS je naveo da je napadač ciljao hrišćane i da je "vojnik Islamske države", koji je izveo napad "kako bi osvetio muslimane u Palestini i širom sveta".
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa