Evropa

Nemački specijalci upali u Centar za izbeglice u Zolingenu i uhapsili Sirijca; ISIS: Naš vojnik se sveti hrišćanima

Komentari

Autor: Tanjug

24/08/2024

-

21:36

Nemački specijalci upali u Centar za izbeglice u Zolingenu i uhapsili Sirijca; ISIS: Naš vojnik se sveti hrišćanima
Nemački specijalci upali u Centar za izbeglice u Zolingenu i uhapsili Sirijca; ISIS: Naš vojnik se sveti hrišćanima - Copyright Tanjug/AP/Christoph Reichwein

veličina teksta

Aa Aa

Pripadnici elitne Komande za specijalne operacije (SEK) upali su večeras u Centar za smeštaj izbeglice u Zolingenu u okviru potrage za napadačem koji je u petak uveče ubio tri osobe i ranio osmoro na festivalu u centru grada.

Prema nepotvrđenim prvim informacijama, jedan Sirijac je uhapšen, prenosi Bild.

Centar za smeštaj tražilaca azila je udaljen samo 300 metara od Fronhofa, mesta jučerašnjeg napada, i na 150 metara od mesta gde su istražitelji popodne pronašli oružje - nož kojim je atentator u petak uveče ubio tri osobe i teško ranio osam.

Tanjug/AP/Christoph Reichwein

 

Kako saznaje BILD, policijski pas je vodio istražitelje direktno od mesta gde je nož pronađen do doma za azilante. 

Specijalna jedinica je potom opkolila zgradu i konačno je upala u 20.18 časova. Od tada je ispitano nekoliko stanara Centra.

ISIS: Naš vojnik je izveo napad u Zolingenu, da osveti muslimane iz Palestine i sveta

Teroristička Islamska država preuzela je danas odgovornost za napad u petak uveče u nemačkom gradu Zolingenu, kada je napadač nožem ubio tri osobe i ranio osmoro, javlja AP pozivajući se na Amak njuz, sajt blizak ISIS-u.

ISIS je poručio da je napadač ciljao hrišćane i da je "vojnik Islamske države" koji je izveo napad "kako bi osvetio muslimane u Palestini i širom sveta". 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa