Evropa

Letonija je završila izgradnju ograde na granici sa Belorusijom

Komentari

Autor: Tanjug

31/07/2024

-

23:50

Letonija je završila izgradnju ograde na granici sa Belorusijom
Letonija je završila izgradnju ograde na granici sa Belorusijom - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Letonija je završila izgradnju ograde na granici sa Belorusijom dugu skoro 145 kilometara, a do kraja godine biće nastavljeni radovi na uređenju prateće infrastrukture.

Izgradnja ograde na zemljištu dužine 112 kilometara završena je prošle godine, dok je ove godine nastavljena je izgradnja na vodenim površinama.

Slede radovi na neophodnoj pratećoj infrastrukturi duž ograde, koja obuhvata izgradnju puta za patroliranje lakim vozilima i patrolnih mostova-staza, što će omogućiti graničarima lakšu kontrolu, preneo je letonski javni servis LSM.

U trećoj fazi, biće izgrađeno šest metalnih komunikacionih tornjeva, pristupnih puteva i 16,7 kilometara puteva za patroliranje.

Letonsko Ministarstvo odbrane nedavno je najavilo jačanje i istočne granice zemlje u okviru stvaranja Baltičke odbrambene linije.

Izgradnja ograde i infrastrukture na letonsko-beloruskoj granici i pratećih usluga i drugih radova koštali su 125,35 miliona evra.

Pitanje jačanja granice sa Belorusijom postalo je akutno 2021. godine nakon što je režim u Minsku organizovao protok ilegalnih migranata.

Zbog toga je u Letoniji u pograničnim oblastima uvedeno vanredno stanje, koje je više puta produžavano.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa