Evropa

Oglasio se i Kremlj povodom atentata na Trampa: Rusija osuđuje bilo kakve manifestacije nasilja tokom političke borbe

Komentari

Autor: Tanjug

14/07/2024

-

13:21

Oglasio se i Kremlj povodom atentata na Trampa: Rusija osuđuje bilo kakve manifestacije nasilja tokom političke borbe
Oglasio se i Kremlj povodom atentata na Trampa: Rusija osuđuje bilo kakve manifestacije nasilja tokom političke borbe - Copyright Tanjug/AP Photo/Alexander Zemlianichenko

veličina teksta

Aa Aa

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je danas da ne veruje da je aktuelna američka administracija organizovala pokušaj ubistva Donalda Trampa, ali da je oko njega "stvorila odgovarajuću atmosferu koja je dovela do atentata".

"Uopšte ne mislimo i ne verujemo da je pokušaj eliminacije predsedničkog kandidata Trampa organizovala aktuelna vlast, ali atmosfera koju je ova administracija stvorila tokom političke borbe, atmosfera oko kandidata Trampa izazvala je ono sa čime se Amerika danas suočava“, rekao je Peskov.

Tanjug/AP/Ilya Pitalev, Sputnik, Kremlin

 

Rusija osuđuje bilo kakve manifestacije nasilja tokom političke borbe, poručio je Peskov, povodom atentata na bivšeg američkog predsednika i republikanskog kandidata na predstojećim prredsedničkim izborima Donalda Trampa.

Peskov je rekao da Moskva "saoseća i želi brz oporavak svim povređenima" u incidentu. Naveo je i da ruski predsednik Vladimir Putin ne planira da zove Trampa nakon atentata na njega.

"Koliko ja znam, ne postoje takvi planovi", rekao je on, prenosi Interfaks.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa