Region

Potera u BiH: Kombi sa migrantima u Kupresu probio policijsku blokadu i sleteo u dvorište crkve

Komentari

Autor: Tanjug

07/10/2024

-

16:47

Potera u BiH: Kombi sa migrantima u Kupresu probio policijsku blokadu i sleteo u dvorište crkve
Potera u BiH: Kombi sa migrantima u Kupresu probio policijsku blokadu i sleteo u dvorište crkve - Copyright EPA-EFE/NIDAL SALJIC

veličina teksta

Aa Aa

Kombi sa migrantima probio je danas u blizini Kupresa policijsku blokadu, bežeći od organizovane potere zbog sumnje u počinjeno krivično delo, sleteo sa puta i uleteo u dvorište crkve.  

Incident se dogodio danas oko podneva, kada je kombi bežeći od organizovane potere zbog sumnje da se u njemu nalaze migranti.

Na području Kupresa je kombiju postavljena policijska blokada, koju je vozilo probilo.  

"Dojavu su primili službenici Policijske stanice Tomislavgrad da se iz smera Posušja prema Tomislavgradu kreće motorno vozilo Mercedes, kombi vozilo bh registrarskih tablica i da postoji osnovana sumnja da je tim vozilom na područje Posušja dovezen veći broj migranata. Policajci su ga pokušali zaustaviti na samom ulazu u Tomislavgrad, no vozač ih je uočio i okrenuo se nazad i krenuo prema Kupresu. Tamo su mu pripadnici Policijske stanice Kupres postavljaju blokadu koja se sastojala od dva policijska vozila", rekao je portparol MUP-a Kantona 10 Ivica Vrdoljak za sarajevski portal Klix.  

Probijanjem policijske blokade kombi je napravio značajnu materijalnu štetu.  

"Uputio se u smeru Šipova. Nedugo nakon što je probio blokadu, nekih tri do četiri kilometra dalje kombi je sišao s ceste u dvorište jedne crkve gde je takođe napravio materijalnu štetu. Vozač se nakon toga dao u beg, ali je uhapšen nekoliko stotina metara dalje i sproveden u službene prostorije", dodao je Vrdoljak.  

Prema poslednjim informacijama, osim materijalne štete, nema prijavljenih povreda.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa